KIRIKKALE
26°
01:43

Öğleye kalan Süre

Kadınlar üretiyor dezavantajlar avantaja dönüşüyor

Ahiler Kalkınma Ajansı’nın 2023 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında hazırlanan ve Valiliğimiz himayelerinde yürütülecek olan “Kadınlar Üretiyor Dezavantajlar Avantaja Dönüşüyor” projesinin sözleşmesi imzalandı.


SÖZLEŞME İMZALANDI 
Proje kapsamında MKE Barut Fabrikası için 155 mm MBS ateşleyici kesesi ve 155 mm MBS alev azaltıcı kese komplesi üretimi yapan Yahşihan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki atölyeye, daha verimli ve yüksek kapasiteli üretim yapılabilmesi için 10 adet dikiş makinesi ve lazer kumaş kesim makinesi alımı yapılacağı ve projede yer alacak kadınların 3-6 yaş arasındaki çocukları için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki bir alanda oyun odası oluşturulacağı belirtildi.

EĞİTİMLERİ VERİLECEK
Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından 1.960.000 TL’si desteklenen toplam 2.210.000 TL bütçeli proje sayesinde ilçede yaşayan, sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı durumda bulunan ve sosyal yardım alan 20 ila 50 yaş arasındaki 20 kadına Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki usta öğreticiler tarafından el sanatları teknolojisi, giyim üretim teknolojisi ile iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verilecek.

ATIL KALMAMASI AMAÇLANIYOR 
Ayrıca yine aynı kadınlar için psikososyal destek kurs programı ile 3-6 yaş arasındaki çocukları için oyun odası kurs programları da Yahşihan Halk Eğitim Merkezi tarafından açılacak olup eğitimler sonrasında istihdam edilecek kadınlar, MKE AŞ ile yapılan protokol kapsamında üretilecek ürünlerden parça başı ücret alacağı ifade edildi. Proje sayesinde MKE AŞ’ye yönelik üretimler yanında ilimizde bulunan tekstil fabrikalarının talepleri doğrultusunda üretimler gerçekleştirileceği ve projenin sürdürülebilirliği sağlanarak atıl kalmamasının amaçlandığı belirtildi.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

30 Ağustos, vatanın tekrar tescillendiği gündür

İlginizi Çekebilir

Öztürk; “MKE çalışanlarının daima yanındayım”

İlginizi Çekebilir

MKE’den işçileri sevindirecek zam

Haber Yorumları

Yorum Yaz

57572

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171