KIRIKKALE
21°

Kadın çiftçiler, ekonomiye değer katıyor 

Kırıkkale Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, "15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü" dolayısıyla Bahşılı ilçesinde hayvancılık yapan Sevgi Akgün'ü ziyaret etti.


ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİLİYOR 
Akgün'ün gününü kutlayan Yılmaz, kadın üreticilerin her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Yılmaz, devlet kurumları olarak özellikle kadın üreticilere ellerinden gelen desteği sağlamaya çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Bugün Dünya Kadın Çiftçiler Günü. Kadın çiftçilerimizin gıda güvenliğine yaptıkları katkılardan ötürü işletmelerinde ziyaret ederek günlerini kutluyoruz. Bahşılı'da 2018 yılında bakanlığımızın uyguladığı Genç Çiftçi Projesi kapsamında 5 damızlık düve alan Sevgi Hanım, bu zaman zarfında 50 hayvana çıkartmış. Kendilerini tebrik ediyoruz. Desteklerimiz devam edecek." Yılmaz'a ziyaretide, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Davut Balcı da eşlik etti.

Kaynak: AA
 

İlginizi Çekebilir

Tarımda kaliteyi yükseltiyoruz 

İlginizi Çekebilir

Kılevli köyünün ceviz ve üzümü örnek olacak 

İlginizi Çekebilir

Kadın çiftçiler, ekonomiye değer katıyor 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

17526

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171