°

İhracat birim değer endeksi arttı

İhracat birim değer endeksi Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %9,6 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde %10,2 arttı.


GIDA ÜRÜNLERİNDE ARTIŞ GÖSTERDİ

Ham maddelerde (yakıt hariç) %4,6 arttı, yakıtlarda %5,4 azaldı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %10,5 arttı. İhracat miktar endeksi Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %7,0 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde %13,1 azaldı, ham maddelerde (yakıt hariç) %5,8 azaldı, yakıtlarda %19,7 azaldı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %4,8 azaldı.

İTHALAT BİRİM DEĞER ENDEKSİ %3,7 ARTTI

İthalat birim değer endeksi Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %3,7 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %7,3 arttı, yakıtlarda %5,1 azaldı, ham maddelerde (yakıt hariç) %2,8 azaldı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %2,9 arttı. İthalat miktar endeksi Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %3,3 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %15,3 arttı, ham maddelerde (yakıt hariç) %5,1 arttı, yakıtlarda %1,8 arttı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %1,4 arttı.

İlginizi Çekebilir

Minik Yasin Mert, Kırıkkale’yi üzdü!

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Belediyesi’ni üzen vefat!

İlginizi Çekebilir

Gürler Mahallesi’nde asfalt atağı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

97587

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171