KIRIKKALE
21°
01:40

Öğleye kalan Süre

İç Anadolu’nun en kapsamlı Bilim Merkezi, Kırıkkale’de

Sosyal ve kültürel alanda çalışmalara önem veren Kırıkkale Belediyesi, eğitim odaklı gençlere yönelik büyük bir yatırımı şehre kazandırıyor. Kısa süre önce yapımına başlanılan Bilim Merkezi, tamamlanmasıyla birlikte İç Anadolu Bölgesi’nin en kapsamlı merk


ATÖLYELER YER ALACAK 
Gençlerin eğitimine yönelik önemli bir çalışma gerçekleştiren Kırıkkale Belediyesi, kültür park içerisinde yapımına başladığı Bilim Merkezi inşaatının sonlarına doğru yaklaşıyor. İçerisinde bir birinden farklı atölyelerin, deney yap sınıflarının bulunacağı Bilim Merkezi, İç Anadolu’nun en kapsamlı Bilim Merkezi olması planlanıyor. gazetekale.com. Kırıkkale Belediyesinin bir süre önce ASELSAN ile birlikte başlattığı proje içerisinde yer alan merkezle ilgili Belediye Başkanı Mehmet Saygılı "Donanımı, projesi ile gençlerimizi bambaşka bir Bilim Merkezi ile buluşturacağız” dedi. 

İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR 
Eğitim odaklı çalışmalara ve genç odaklı çalışmalara son yıllarda büyük ağırlık verdiklerini dile getiren Saygılı, “Gençlik Merkezimizin tamamlanmasının ardından Bilim Merkezimizin inşaatına başladık. Çok şükür hızlı bir şekilde kaba inşaatı ilerliyor. Konum itibari ile İç Anadolu'nun yeni nesil ve güzel bir bilim merkezini yakın zamanda gençlerimizle buluşturmuş olacağız. Bilim Merkezi birçok açıdan da ilk olma özelliği taşıyor. Bilime, teknolojiye ve inovasyona ilgi duyanlar için özel olarak tasarlanan projede atölyeleri, deney yap sınıfları, fuaye alanı, sergi alanı, eğitim ve dinlenme alanı yer alıyor. Gençlerimiz için çalışmaktan ve onlara yeni mekânlar kazandırmaktan büyük keyif alıyoruz" şeklinde konuştu. 

KIRIKALE İÇİN DEV BİR YATIRIM 
Amaçlarının Kırıkkaleli çocuk ve gençlerin bilimin ışığında teknolojiler geliştirerek ülkeye faydalı gençler olmalarını sağlamak olduğunu söyleyen Saygılı “ Bunun için çok önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kısa süre içerisinde tamamlamayı düşündüğümüz inşa çalışmalarının ardından iç dizaynı noktasında ASELSAN’dan destek aldığımız Bilim Merkezimiz Kırıkkale’miz için dev bir yatırım olacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bilim merkezimiz ile Kırıkkale’yi bilimin merkezi haline getireceğiz, çevre illerden de buraya öğrencilerin gelmesini bekliyoruz” dedi. 

Haber: Ahmet Gökdemir 
 

İlginizi Çekebilir

Çocukların yaz tatili bilim şenliğine dönüşüyor 

İlginizi Çekebilir

Milletin zaferi meydanda kutlanacak

İlginizi Çekebilir

Yuva Mezarlığı’na sellik yapımı tamamlandı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

42626

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171