KIRIKKALE
21°

Gözleri görmeyen nineden duygulandıran yardım

Yıllar önce geçirdiği hastalık nedeniyle görme ve işitme duyusunu kaybeden Neriman Önder, elleriyle ördüğü çoraplardan kazandığı geliri depremzedelere bağış yapması herkesi duygulandırdı. Önder, 2 bin 500 TL’yi Yahşihan Belediyesi’nin başlattığı konteyner


YAHŞİHAN BELEDİYESİ’NİN KAMPANYASINA BAĞIŞLADI 
Kırıkkale’nin Kaletepe Mahallesi’nde ikamet eden Neriman Önder, ‘Helal Olsun’ dedirtecek bir yardım örneği sergiledi. 8 yaşında geçirdiği menenjit hastalığından dolayı görme ve işitme kabiliyetini kaybeden 84 yaşındaki Neriman nine, kendi elleriyle ördüğü çoraplardan kazancını Yahşihan Belediyesi’nin deprem bölgelerindeki vatandaşlar için başlattığı konteyner kent kampanyasına bağışladı. Aile yakınlarının Neriman ninenin özellikle bu bağışı Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz aracılığıyla depremzedelere ulaştırmak istediğini söyledi. 

TÜRKYILMAZ: “ALLAH NERİMAN TEYZEMİZDEN RAZI OLSUN”
Yapılan davet üzerine Neriman nineyi evinde ziyaret eden Türkyılmaz, “8 yaşında geçirdiği menenjit hastalığından dolayı görme ve işitme kabiliyetini kaybeden Neriman teyzemiz el emeğiyle ördüğü çoraplardan elde ettiği 2 bin 500 liralık geliri depremzedeler için düzenlemiş olduğumuz konteyner kampanyamıza bağışladı.  O kadar yer varken, 'Osman Türkyılmaz'ı çağır ben yardımı ona vereceğim o götürsün' demesi beni çok gururlandı. Depremin merkez üssü Pazarcık ilçesine Yahşihan Belediyesi olarak kuracağımız konteynerlerden bir tanesine de inşallah "Neriman Önder" ismini vereceğiz. Allah Neriman teyzemizden razı olsun” dedi. Kardeşi Köksal Önder'in (75) evinde kalan Neriman nine, el emeği göz nuru kendi ördüğü çorapların satışını gerçekleştiriyor. Neriman nine ile eline yazılan yazılarla iletişim kuruluyor. 

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Yerbilimleri profesörü Yağız: “Depreme her zaman hazırlıklı olmalıyız!”

İlginizi Çekebilir

Yahşihan Belediyesi bir çocuğun doğum günü kutlama ve lunapark hayalini gerçekleştirdi

İlginizi Çekebilir

Gazetekale’nin yeni sayısı çıktı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

84202

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171