KIRIKKALE
28°

Erduran: “Sağlıkta şiddete yeter demekten yorulduk!”

Öz Sağlık-İş Sendikası Kırıkkale Şube yönetimi, sağlıkta şiddete dur demek için bir araya geldi. Sendika Başkanı Murat Erduran, “Sağlık çalışanları artık can korkusu ile görev yapmak istemiyor. Sağlıkla şiddete dur demekten yorulduk” dedi. BU DURUMLAR HE


BU DURUMLAR HEPİMİZİ ÜZMEKTEDİR 
Öz Sağlık-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Murat Erduran, “Yüksek İhtisas Hastanesi Acil Servisi’nde yaşanan elim hadise biz sağlık çalışanlarını hem üzmüş, hem de derin endişelere sevk etmiştir. Hastane Acil Servisi’ne başvuran bir hastanın yakını olan kişi, uzman doktorumuza, tıbbi sekreterimize ve bir güvenlik görevlimize silah doğrultmuş, tüm sağlık çalışanlarını tehdit etmiştir. Sağlık çalışanlarına belindeki silahı doğrultarak can korkusu yaşatan bu kişinin devletimizi, mahallelerimizde köylerimizde temsil eden bir görevli olması, olayın vahametinin başka bir boyutunu ortaya çıkarmıştır” dedi.


SENDİKA OLARAK TAKİP EDECEĞİZ
Erduran, “Bu kişi, yine devletin kendisine vermiş olduğu silah ile bizleri tehdit etmiş, iş yapamaz hale getirmiş, can korkusu ile görevlerimizi yapma mecburiyeti arasında bırakmıştır. Sağlık çalışanlarını silahla tehdit edecek kadar gözü dönmüş bu kişi beyaz kod verilmesi sonucu kolluk kuvvetlerince gözaltına alınmış, sağlık çalışanları görevleri başına dönebilmiştir. Öncelikle bilinmelidir ki Öz Sağlık İş Sendikası olarak sağlık çalışanına silah doğrultan bu kişinin en ağır cezayı alabilmesi için bütün gücümüzle uğraşacağız. Hukuki süreci Sendika olarak takip edeceğiz.”

EN AĞIR YAPTIRIMLAR UYGULANMALI 
“Bizleri can korkusu ile görev yapma mecburiyeti arasında bırakan bu sistemin bir an önce değişmesi, sağlıkta şiddet olaylarının en ağır yaptırımlar uygulanarak engellenmesi gerekmektedir. Her gün sabah evlerimizden çoluk çocuğumuz ile vedalaşarak, helalleşerek işimize gelmekten yorulduk. Görevimizi yaparken her an bir silah mı doğrultulacak, bir bıçak mı çekilecek, ya da darp mı edileceğiz diye kendimizi kollamaktan yorulduk. Dur demekten, yeter demekten yorulduk.” 

HUKUKEN BUNUN TAKİPÇİSİYİZ 
“Sağlık çalışanlarına şiddet uygulamayı bu kadar basite indirgeyen, hiçbir tolerans tanımayan bu anlayışın kesin kural ve kaidelerle belirlenmesi, sağlık kurum ve kuruluşlarına ruhsatının ne olduğuna bakılmaksızın hiçbir silahın alınmaması gerekmektedir. Ağır yaptırım ve orantılı ceza işlemleri uygulanmadığı sürece sağlıkta şiddet hadisesinin önüne geçilemeyecektir. Toplumsal travmaya dönüşen sağlıkta şiddet olayları karşısında devletimizin eğitimden toplum psikolojisine kadar her türlü tedbiri en başından alması gerekmektedir. Hastanemizde yaşanan olaylardan etkilenen sağlık personelimize geçmiş olsun diyor, olayın hukuken takipçisi olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz” dedi

İlginizi Çekebilir

Erduran: “Sağlıkta şiddete yeter demekten yorulduk!”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

27182

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171