KIRIKKALE
25°
05:15

Öğleye kalan Süre

El Nina soğukları kapıda!

Meteoroloji Uzmanları, sıcak hava dalgası El Nino'nun yerini soğuk hava dalgası La Nina'ya bırakacağını açıkladılar. Uzmanlar, dondurucu soğukların etkisini göstereceğini, bu senenin bol kar yağışlı ve soğuk geçeceğini öngörüyor.


DONDURUCU SOĞUKLAR GELİYOR
Uzun süredir sıcak havalarla boğuşan Türkiye, uzmanlara göre dondurucu soğukların etkisi altına giriyor. Sonbaharın gelmesine rağmen henüz beklediği yağışları ve soğuğu hissetmeyen ülkemiz için uzmanlardan uyarı geldi. İsmi İspanyolca'da "kız" anlamına gelen La Nina soğuk hava dalgası Türkiye'ye geliyor. Sıcak havalarla mücadele eden Türkiye, kasım ayı itibarıyla şiddetli soğuklara ve kar yağışlarının etkisi altına girecek.

LA NİNA SOĞUKLARI NEDİR?
La Nina, Pasifik Okyanus’ta meydana gelen bir deniz yüzeyi sıcaklık değişikliği olayıdır. La Nina, normalden oldukça soğuk deniz yüzeyi sıcaklıklarıyla bağlantılıdır. Bu soğuk deniz yüzeyi sıcaklıkları, atmosferdeki rüzgarlar, hava akımları ve iklim desenlerinde değişikliklere neden olabilir. La Nina, dünya çapında tarımsal hasara, sel ve kuraklıklara neden olabilir. Ayrıca, kasırganın da şiddetini artırabilir.

Haber:Burak Şenol

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale, Çorum, Yozgat, Kırşehir! Nüfusun yarısı Ankara’da yaşıyor

İlginizi Çekebilir

Tapuda yeni dönem başlıyor

İlginizi Çekebilir

Kırıkkaleli çay tiryakileri için şok karar!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

62179

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171