KIRIKKALE
22°
03:26

İkindi'ye Kalan Süre

Duman: “Kırıkkale'yi hak ettiği yere taşıyacağız"

Sinerji Silah ve Mühimmat A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Duman, bu yıl yapılacak olan seçim kapsamında milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. Kırıkkale’yi hak ettiği seviyeye taşıyacaklarını vurgulayan Duman, “Kırıkkale, 1 valilik, 1 belediye, 3 mill


BİRLİK VE BERABERLİK SERGİLENDİ 
Kırıkkale’nin yerli ve öz sermayeleri ile kurulan Sinerji Savunma, personellerine yönelik 2022 yılı değerlendirme toplantısını düzenledi. Mersan Düğün Salonu’nda düzenlenen toplantıya, tüm Sinerji Savunma çalışanları katıldı. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği yemekte Duman, 2023 seçimleri için İYİ Parti’den milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. Duman’ın adaylığını açıklaması salondan uzunca bir süre alkış aldı.

SİNERJİ ÇALIŞANLARINA EK ZAM
Duman’ın geceye damga vuran bir diğer açıklaması ise maaş konusunda oldu. Duman, mavi yaka çalışanların 1 yıl içerisinde maaşlarına ek 2 maaş ikramiye alacağını, yönetim ekibinde bulunan çalışanların ise maaşlarına ek 3 maaş ikramiye alacağını duyurdu. Yaklaşık 6 ay içerisinde Türkiye genelinde bir genel seçimin olacağını söyleyen Duman, "Sinerji ‘de edinmiş olduğumuz bu tecrübelerin tamamını ilimize yaymak ve Sinerji çalışanlarımız başta olmak üzere Kırıkkale halkını temsil için milletvekilliği için aday adayıyım. Bizler, sırtımıza bu yükü yükleyip Allah nasip ederse Kırıkkale'yi hak ettiği noktaya inşallah hep birlikte taşıyacağız” dedi.


KIRIKKALE, KÜÇÜK BİR MEMLEKET DEĞİL!
Duman, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Burada her ne olursa olsun Kırıkkale bir tane Sinerji ile kurtulmayacak. Bu memleket 1 tane Valilik, 1 tane Belediye Başkanlığı, 3 milletvekilliği ve 1 tane Sinerji ile yönetilecek kadar küçük bir memleket değil. 27 yaş ortalamasıyla çalışan bir şirket olarak, Kırıkkale gençliğinden beklediğimiz çok şey var. Kırıkkale’de işsizlik sorunu seçim zamanı 3 tane 5 tane çalışanı devlete yerleştirmekle  çözülmez ve de memleketin bu sorunu böyle bitmez. Bizim derdimiz Kırıkkale’de özel sektör hareketini başlatabilecek altyapıyı oluşturmak. Bunun için Türkiye ve dünya genelinde bulunan firmalarla görüşüyoruz.”

BİZİM MKE’DEN İÇERİ GİRİŞİMİZİ YASAKLADILAR
“AK Parti'de 2017-2020 yılında orada 2,5 yıl görev yapmış ve 2020 yılında istifa etmiştim. Sonrasında İYİ Parti süreci başladığından bu yana yakın arkadaşlarımız biliyor, bize inanılmaz eziyetler ettiler. Dışardan gelen ve iş yapan onlarca firmaya karşın Kırıkkaleli olarak bizim MKE’ye girişimizi yasakladılar. Bu yıldırmalara karşı aslı yılmayacağız. gazetekale.com. Devlet ya da hükümet gücü olmaksızın bizim sizin gibi çalışanlarımız olduğu müddetçe sırtımız Allah’ın izniyle yere gelmeyecektir. 3 değil, 30 milletvekili de olsa Sinerji’den sadece bir toz parçası kaldırabilirler. Bunu da böyle bilsinler.”

AİLEMİ TEHDİT EDEN VEKİL, YAPABİLECEĞİN HİÇBİR ŞEY YOK!
İYİ Parti sürecinde bir milletvekilinin aile eşrafını tehdit ettiğini söyleyen Duman, “Sizin ne aileme ne de Sinerji’ye yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Türkiye’de bu işi yapan Selçuk Bayraktar damat olduğu için kahraman, bizler ise İYİ Parti çatısı altında bu işi yaptığımızda ise hain oluyoruz. Ben siyaset konuşmak istemiyordum fakat şirketin dışında ne gibi mücadeleler sergilediğimizi bilmenizi isterim. İddia ediyorum Selçuk Bayraktar’a sağlanan hibe, maddi ve manevi desteklerin sadece yüzde 1’i bizim şirketimize sağlansa bugün 300 kişi değil, 3 bin kişi şirketimizde çalışırdı.
 

ÖNÜMÜZE TAŞ KOYANI EZİP GEÇERİZ 
Sinerji olarak yarınlar için büyük hedeflerinin olduğunu ifade eden Duman, “Memleketimiz için mücadele ederken ve savunma sanayi alanında çok büyük işlere imza atarken devlet nezdinde gereken itibarı göremiyoruz. Devletin gözünde Selçuk Bayraktar nasılsa benim gözümde de çalışanlarım o derece ve daha fazlasıyla kıymetlidir. Bizler fazla bir şey istemiyoruz. Önümüze geçmesinler, engellemesinler yeter. Bizim kimseye ihtiyacımız yok. Biz hep birlikte olduğumuz müddetçe 3 tane değil 30 tanede vekil gelse, sadece önümüze taş koyarlar o taşı da ezip basıp geçeriz.

KUNDAKTAKİ BEBEĞİNİZE KADAR MUSALLAT OLDULAR!
Kırıkkaleli olarak kendilerine zorluk yaşattıklarını vurgulayan Duman, “Bizler Sinerji olarak dışarıdan taşıma suyla değirmen çevirmiyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız bütün yatırımları Kırıkkale’ye yapıyor ve Kırıkkale’ye istihdam sağlıyoruz. Bu yapılanlar emin olun ki sadece Sinerji’ye ya da bana değil, hem size hem de kundaktaki bebeğinize kadar musallat oldu bunlar. Bizim sizlerden isteğimiz bizi bir yerde eleştirir ya da savunurken bu konuları bilmenizi istiyorum. Bana siyasi olarak destek vermeyebilirsiniz ama şirketinizi korumak ve kollamak zorundasınız çünkü biz bir aileyiz.” 

BİZLER ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZA GÜVENİYORUZ 
“Bugün salonda yaklaşık bin kişi var. Kırıkkale'de hiçbir özel sektör yatırımı TÜPRAŞ hariç bin kişiyi bir araya getirecek güce sahip değil. Devletin gücüyle MKE etkinlik düzenliyor iki bin kişiyle üç bin kişiyle. Devlete güvenmeden sadece çalışma arkadaşlarına güvenip sizin karşınıza çıkmak bizim için büyük bir onur ve şeref.  gazetekale.com. Kırıkkale'de bazı firmaların bizi beklediklerini bizimle birlikte maaş artışı yapacaklarını duydum. Bu konuyu duyunca üzerimize bir kat daha görev geldi. 


MAAŞ ZAMLARI MUTLULUKLA KARŞILANDI 
“Bizler 2022 yılında üç ayda bir zam yapmış firmayız. İşçinin hak ettiğini ettiğini üç ayda güncelleyen bir firmayız. Sinerji Savunma AŞ’de her çalışan kendi ücretini kendi belirliyor. 2022 yılında her üç ayda bir zam yapmış olan bir şirket olarak hükümetin yanlış politikaları nedeniyle maalesef her yaptığımız zamdan sonra verilen zamlar eridi gitti. Maaş artışı yapmak emin olun sorunu çözmüyor. Önemli olan enflasyonu düşürmek. Asgari ücret 8 bin 500 TL taban ücretten başlamak üzere Allah nasip ederse Sinerji bir yılda ödediği 12 maaş yerine mavi yaka için 14 maaş ödeyecek. 6 ayda bir inşallah bir maaş primi hesaplarınızda olacak bundan sonraki süreçlerinizde.” 

DENGELEME MAAŞ ARTIŞINI YAPACAĞIZ
“Şuana kadar şirketimizde bir takım düzensizlikler vardı. Bu şikayetler 275 çalışanın olduğu bir yerde sadece 7 kişinin şikayeti vardı. Biz şirketimizde hiçbir bir firmanın yapmadığı mesleki kodları getirerek bundan sonra herkes çalıştığı birimde çalışmaya devam edecek. Birim geçişinin önünü kapatıyoruz. Bunlarda da dengeleme maaş artışını yapacağız. Mavi yaka için söylemiş olduğum iki maaş ikramiyenin dışında her meslek kodu için ayrı ayrı 2 bin TL maaş farkı olacak.” 


İKİNCİ FABRİKANIN AÇILIŞI YAPILACAK 
“Son olarak şirketimizin sayıca az ama gelecek anlamında biraz daha özveriyle çalışan benim kahrımı çeken benimle çalışmak çok zordur. İdari çalışanlar 2 maaş değil, maaşlarının dışında idari çalışanlara ve mühendis arkadaşlarımıza 3 maaş ikramiyeyi devam ettireceğiz. Sonuç olarak Sinerjinin yapacak daha çok işi var. İkinci fabrikanın açılışını İYİ Parti Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in katılımıyla maksimum 1 ya da 1 buçuk ay içerisinde hizmete açmayı düşünüyoruz. Minimum 500 kişinin çalıştığı bir fabrika olacak” dedi. 

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Duman: “Kırıkkale'yi hak ettiği yere taşıyacağız"

İlginizi Çekebilir

Savunma Sanayinin vizyonunu belirleyeceğiz 

İlginizi Çekebilir

Duman’dan 300 öğrenciye burs

Haber Yorumları

Yorum Yaz

70754

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171