KIRIKKALE
24°
00:19

Akşam'a Kalan Süre

Düello büyüyor! Karakuş’tan yanıt gecikmedi: “Milletimiz yıkıcı ekonominin tam ortasında”

Deva Partisi İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan’ın sosyal medya üzerinden birbirlerine yönelik yaptığı açıklama atışmaları iyice alevlendi. Açıklamasına cevap veren Kaplan’a karşı bir kez daha sert eleştirilerde bulunan K


SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA ATIŞMALARI SÜRÜYOR 
Kırıkkale siyesi bugünlerde sosyal medya üzerinden birbirlerine karşı açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan ve Deva Partisi İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş’un atışmalarına şahitlik ediyor.  Yaptığı açıklamalarla kendilerini savunan taraflar, ekonomik alanda yapılan ve yapılmayan çalışmaları gün yüzüne çıkartıyor. Söz düellosunu aratmayan açıklamalar art arda gelirken, yaptığı açıklamasına cevap veren Kaplan’a karşı bir açıklama da Karakuş’tan geldi.


BİLGİMİZE DE GÖRGÜMÜZE DE GÜVENİYORUZ
Karakuş, “Bizim çok şükür başımız dik alnımız açık. Bilgimize de görgümüze de güveniyoruz.  Kim tecrübeli kim tecrübesiz vatandaşlarımız karar versin” şeklinde konuştu.  Karakuş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Vatandaşlarımız bugün, bundan 21 sene önce yaşadığı ağır ekonomik şartlardan daha ağır ve yıkıcı bir ekonomik iklimin tam ortasındadır” dedi. 


ÜLKENİN EKONOMİK DURUM TABLOSU 
“Pandeminin Türkiye’de başladığının resmen ilan edildiği, aynı zamanda olağanüstü bir tesadüfle partimizin kuruluşunun ilanına denk gelen 11 Mart 2020 tarihinde ülkemizde ve dünyada genel ekonomik durum ne idi bir hatırlayalım ve değerlendirmeyi vatandaşımıza bırakalım. Mart 2020’de Türkiye’de Tüketici Enflasyonu: %11,8, Euro Bölgesi ortalaması Tüketici Enf:  %0,7 Türkiye’de İşsizlik oranı:  %13,2, Euro Bölgesi ortalaması işsizlik oranı:  %7,3 Türkiye’de 1 lt. benzin: 6,13TL, Euro Bölgesi ortalama 1 lt. benzin: 1,31 Euro 1 Dolar: 6,15 TL, 1 Euro: 1,13 Dolar Net Asgari ücret: 2.324 TL (377 Dolar)”

TÜKETİCİ ENFLASYON ORANLARI 
“Pandemiden tam 2 sene sonra Haziran 2022’de: Türkiye’de Tüketici Enflasyonu: %78,6, Euro Bölgesi ortalaması Tüketici Enf:  %8,6. İşsizlik oranı: %10,9 (Mayıs rakamı), Euro Bölgesi ortalaması işsizlik oranı:  %6,6. Türkiye’de 1 lt. benzin: 27,3TL, Euro Bölgesi ortalama 1 lt. benzin: 2,05 Euro.  1 Dolar: 16,66 TL. 1 Euro: 1,04 Dolar. Net Asgari ücret: 4,250 TL (255 Dolar) Aynı dönem içerisinde salgın sebebiyle yaşanan ekonomik daralma ve kapanmalar ve yaşanan belirsizlikler uluslararası piyasalarda volatilitenin artmasına sebep olunca gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler, salgının olumsuz etkilerini en alt seviyede hissetmek ve vatandaşın salgından kaynaklı gelir kaybını telafi etmek için “doğrudan nakit desteği vermek” de dâhil olmak üzere birçok tedbir aldılar.”

TÜRK LİRASI ÖNLENEMEZ ŞEKİLDE DEĞERSİZLEŞTİ 
“Ülkemizde ise kamunun kaynakları, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçilmesi ile birlikte yani henüz salgın başlamadan önce, arka kapı yöntemleri ile harcandığı için, vatandaşa doğrudan destek vermek yerine ancak bankalar üzerinde kredi kullandırılmak suretiyle zorlu salgın şartları atlatılmaya çalışılmıştır. Ülkede genç, yaşlı, çalışan, üreten her kesimden insanın emeği ve çalışması ile on yıllarca zamanda biriktirilen Merkez Bankası’nın rezervleri, yedek akçeleri hesapsızca harcandığı için hem Türk Lirası önlenemez bir şekilde değersizleşmiş, hem de enflasyon kontrol edilemez seviyelere ulaşmıştır. Bu durum başta dar gelirli vatandaşlarımızı, öğrencilerimizi, memurumuzu, esnafımızı kısacası hayatını emeğiyle kazanmaya çalışan ülke insanımızı tahammülü zor bir noktaya getirmiştir. Bugün orta direk kalmamış, ülkede ücretli çalışanların neredeyse yarıya yakını asgari ücret seviyesinde maaş alır duruma gelmiştir.”

BUGÜN 22. SIRAYA KADAR GERİLEMİŞTİR
“Vatandaşlarımız bugün, bundan 21 sene önce yaşadığı ağır ekonomik şartlardan daha ağır ve yıkıcı bir ekonomik iklimin tam ortasındadır. Yaşanan bu durumdan bir çıkış yolu görünmediği gibi, bu durumu dünyada yaşanan gelişmelerle açıklamaya çalışan iktidar, bundan altı ay önce savunduğu “Çin Modeli” iddiasından da vazgeçmiş görünmektedir. Türkiye’miz ekonomik büyüklük olarak dünya ülkeleri sıralamasında 2002 yılında 16. sıradayken bugün 22. sıraya kadar gerilemiştir. Gelir adaletsizliği adeta bir ekonomi politikası haline gelmiş, dar gelirliden alıp varlıklı vatandaşa aktaran bir mekanizma tesis edilmiştir. İktidara yakın gruplara kullandırılan çok düşük faizli krediler, vergi afları, vergi ertelemeleri, denetimsiz bir şekilde dağıtılan KGF kredileri ve en sonunda mevduat sahibine, vergi mükelleflerinin parası ile ödenen Kur Korumalı Mevduat kazancı bu gelir adaletsizliğinin son halkasını oluşturmuştur.” 

DAHA FAZLA ENFLASYONA SAHİBİZ
“Örneğin; 2022'nin ilk yarısında Kur Korumalı Mevduat'ın maliyeti 37,2 milyar TL olmuştur; aynı altı aylık dönemde ülkemizdeki tüm çiftçilere verilen tarımsal destek ise 21,4 milyar TL’dir. G20 ülkeleri arasında makyajlanmış veriler olmasına rağmen %78,6 enflasyon oranı ile en fazla enflasyona sahip ülkeyiz. Ayrıca Afrika kıtasındaki ülkelerin tamamına yakınından daha fazla enflasyona sahibiz. Ülkenin içinde bulunduğu durumu sadece küresel bir krizle açıklamak algı oluşturma çabasının ta kendisidir. Ülkenin durumu içler acısı haldedir, sebebi de kötü yönetimdir. İktidar partisinin şehrimizde ki bir temsilcisi yine eleştiriye tahammülü olmayan, gerçekleri görmezden gelen tavrıyla, ısmarlama bir yazıyla,  partimiz ve şahsım hakkında talihsiz açıklamalarda bulunmuştur.”

DESTEK VERMİŞ OLMASI AĞIRINA GİTMİŞTİR
“Şimdi buradan soruyorum. 1)  En son Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıkladığı verilere göre en çok üye kaydı yapan parti 11 bin 693 üye artışı ile Demokrasi Ve Atılım Partisi olurken, en çok üye kaybı yaşayan parti 44 bin 85 üye ile AK Parti olmuştur. Ayrıca işe yerleştirme vaadiyle öncelikli AK Parti üyeliği istediğiniz ve üyeleri nasıl yaptığınız iyi bilinmektedir. Bizler tüm partililerimizi ve DEVA partisine gönül vermiş, güvenmiş herkesi ailemiz gibi görüyor, değer veriyoruz. Sayın temsilcimizin aile eşrafımızın da partimize güvenip destek vermiş olması ağırına gitmiştir. Çünkü kamuoyu kendi aile eşrafının nerelerde, hangi partileri desteklediğini gayet iyi bilmektedir. Kendi siyasi partisi herkesi sadece birer oy olarak gördüğü için yadsımıyorum. Buradan iktidar partisinin temsilcisine soruyorum, ben Kurucu İl Başkanı olarak, partimiz kurulduğundan beri önce ülkemiz ve şehrimiz, sonrasında Genel Başkanımız Sn. Ali Babacan ve milyonların umudu olan Deva Partisi’nin hizmetindeyim. Kendisi yirmi yıl önce kurulan partisine ne zaman katılmıştır? Partisi istediği mevki ve makamlara getirmediğinde partisi ve adayının aleyhine başka partilere çalışmış mıdır?” 

GÖSTERİŞ VE SİYASİ İKBAL İÇİN YENİDEN ASFALTLANIYOR
“2)  Bizler belediyeyi ya da başka bir Devlet Kurumu’nu asla rant kapısı olarak görmedik ancak; kendisi daha önce, basına da yansıyan konuşmalarında, MKE Kurumu’nun geleceğini kendi işyerinin geleceğiyle ilişkilendirerek, nasıl bir zihniyette olduğunu itiraf etmiştir. 3)  Altyapısı hazır olmayan asfaltın üzerine, gösteriş ve siyasi ikbal için yeniden asfaltlanıyor, akabinde gün geçmeden tekrar kazılıp işlem yapılıyorsa, öncelikli projeler varken siyasi rant düşünülüp, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını görmezden gelip, halkın değil kendi gelecekleriniz düşünerek projeler yapılıyorsa bu vatandaşlarımızın paralarını çarçur etmek değil midir? 

GELECEK CEZALARA BEL BAĞLAYAN ZİHNİYET
“Haftanın üç günü vatandaşlarımızın suyu akmıyor, bir boru üç günde tamir edilemiyorsa, çözümler hep günü bilirlik yapılıp, kalıcı hiçbir şey yapılmıyorsa siz neden bahsediyorsunuz? Seçimden önce verilen vaatlerde bırakın 2019’u 2014 vaatlerinin bile büyük bölümünün yerine getirilmemiş olması, vatandaşa verilen sözlerin tutulmaması hangi ahlaki anlayışın tezahürüdür? 4)  Yıllardır hep vatandaşın menfaatine olmayan ne iş varsa pilot il Kırıkkale’dir. Ellerini ovuşturarak, vatandaşlarımızdan gelecek cezalara bel bağlayan zihniyete soruyorum, eğer ki EDS’ler can ve mal güvenliğimiz için yapılıyorsa belediyenin yazılan cezalardan pay almadığını söyleyebilir misiniz?”

İSTEDİĞİNİZ KANALDA, İSTEDİĞİNİZ TARİHDE ÇIKMAYA HAZIRIM 
“5)  Teşkilatımızı kurduğumuz ilk günden beri şehrimiz adına yapılması gereken projeleri belirttik, yanlış işlerden uzak durulması gerektiğini en son Kent Ormanı’nda olduğu gibi belirttik. Ne zaman muhalefetin söylediklerini dikkate aldınız? Ve son olarak, konu tecrübeye gelince şu sözü hatırlatmak isterim. Tecrübe yaşlanarak değil, yaşayarak kazanılır.  İktidarın temsilcisine buradan sesleniyorum. Kendinize tecrübe konusunda bu kadar güveniyorsanız, cesaretiniz de varsa istediğiniz tarih ve saatte, sizin belirlediğiniz kanalda, sizin belirlediğiniz basın mensuplarıyla siz ve ben bir açık oturum gerçekleştirelim. Bizler hesabını veremeyeceğimiz hiçbir işin altına girmedik çok şükür. Başımız dik alnımız açık. Bilgimize de görgümüze de güveniyoruz.  Kim tecrübeli kim tecrübesiz vatandaşlarımız karar versin. Var mısınız? Ben varım. Kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.”

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'ye barut ve fişek fabrikası kurulacak

İlginizi Çekebilir

Gençlik kolları başkanlığa yakın isim Sofuoğlu

İlginizi Çekebilir

Can; "Bir dahaki dönemde aday olmayacağım"

Haber Yorumları

Yorum Yaz

22191

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171