KIRIKKALE
19°
00:8

Öğleye kalan Süre

Depremde hayatını kaybedenler için hatıra ormanı

Kırıkkale'de "Bir fidan bin umut" sloganıyla Samsun yolu yanındaki Yeni Mezarlık'ta fidan dikim etkinliği düzenlendi.yl


DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI 
Alanda oluşturulan Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı'na depremde hayatını kaybedenlerin anısına 1000 sedir ve çam fidanı toprakla buluşturularak can suyu verildi. Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Orman Haftası dolayısıyla Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde depremde hayatını kaybedenleri anma amacıyla hatıra ormanı oluşturulduğunu söyledi. Bugün depremzedelerin de katılımıyla oluşturulan hatıra ormanına fidan diktiklerini aktaran Kurnaz, depremlerde aşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

DEPREM BİZİ ÇOK ÜZDÜ
Depremin ardından Hatay'ın Antakya ilçesinden Kırıkkale'ye gelen depremzedelerden 76 yaşındaki Hatice Yılmaz da "Deprem bizi çok üzdü ancak böyle ağaçlandırma falan yapılınca mutlu olduk. Ne yapalım, yapacak bir şey yok. Fidanları hayatını kaybedenlerin anısına dikiyoruz. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara da geçmiş olsun diyorum." diye konuştu. Etkinliğe, protokol üyeleri, polis ve jandarma personeli, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

İlginizi Çekebilir

Ellerinde hamur, yüreklerinde vatan sevgisi

İlginizi Çekebilir

Depremzede ailelerle duygu dolu iftar

İlginizi Çekebilir

Afetzede şehit annesine 8 Mart Dünya Kadınları Günü ziyareti

Haber Yorumları

Yorum Yaz

47154

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171