KIRIKKALE
22°
02:18

İkindi'ye Kalan Süre

Cumhuriyet 99 yaşında 

Anadolu'nun düşman işgalinden kurtarılmasının ardından TBMM'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i ilan etmesiyle Türk tarihinde yeni sayfa açılırken, "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir" sözü de devlet yönetiminde en belirgin şekliyle yerini aldı.


ATATÜRK ANITINA ÇELENK BIRAKILDI 
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de Cumhuriyetin ilan edilişinin 99. Yıldönümü nedeniyle etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda  Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk sunma törenine, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, bazı siyasi partilerin il başkanları, kamu kurumlarının müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA

İlginizi Çekebilir

Tarımsal Kuraklıkla Mücadele konferansı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’nin ihracatı azaldı

İlginizi Çekebilir

Botunuzu, montunuzu çıkartın! Kış geliyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

48058

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171