KIRIKKALE
25°
04:50

Öğleye kalan Süre

Çiftçiyi sel vurdu!

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde olduğu gibi Kırıkkale’de son yılların en sağanak yağışlı mevsimini geçiriyor. Mayıs ve Haziran ayında meydana gelen yağmur ve dolu sonrası çiftçilerin ürünleri de büyük zarar gördü.


HAYVANLAR TELEF OLDU 
Son iki ay içerisinde Kırıkkale merkez, ilçe, kasaba ve özellikle köylerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle birçok bölgede sel baskını yaşandı. Bazı yerleşim yerlerinde yollar, evlerin bahçeleri, tarım arazileri büyük zarar gördü. Sel felaketinin yaşandığı bazı köylerde ise hayvanlar telef oldu.  Bu felaketler sonrası birçok ev, iş yeri, ahır ve yollarda hasar meydana geldi.  Sağanak yağıştan nasibini alan bölgeler arasında Ankara-Kırıkkale yol güzergahı da oldu. Ankara-Kırıkkale karayolu üzerinde su taşkınları yaşandı. 

EKİPLER MÜDAHALE ETTİ 
Taşkınlar, karayolunun birkaç kez kapanmasına neden oldu. 19 köy başta olmak üzere birçok ilçe de yağıştan etkilendi.  Yaşanan felaketler sonrası Kırıkkale Valiliği, İl Özel İdaresi, Kırıkkale Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe ve belde belediyeleri kolları sıvadı. Kırıkkale Valiliği ve tüm belediyeler sel ve su taşkınlarının yaşandığı bölgelere giderek, vatandaşın yarasına merhem olmaya çalıştı. Bu yapılan hasar tespit çalışmalarının ardından, onarım çalışmalarına başlandı.

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Ceritkale köyünde dolu yağışı sele döndü

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’ye sarı kodlu uyarı

İlginizi Çekebilir

Çiftçiyi sel vurdu!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

56164

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171