KIRIKKALE
21°
02:6

Öğleye kalan Süre

Ceviz ve badem bahçelerinde kimliklendirme çalışmaları sürüyor

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ceviz ve badem bahçelerinde kimliklendirme çalışmalarına devam ediyor.


“KİMLİKLENDİRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Mobil Tarım Ekibi ile Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi ekipleri, ceviz ve badem bahçelerinin kimliklendirilmesi çalışmalarını sürdürüyor. Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz ise devam eden çalışmaları ziyaret ederek, yerinde incelemelerden bulunuyor. 

“KIRIKKALE’DE 750 CEVİZ BAHÇESİ, 250 BADEM BAHÇESİ VAR”
Merkeze bağlı Çullu Mahallesinde bir çiftçinin ceviz bahçesinde yürütülen çalışmaya katılan İl Müdürü Yılmaz, ziyareti sonrasında bir değerlendirme yaparak; “İlimizde yaklaşık olarak 750 adet ceviz bahçesi, 250 adet badem bahçesi bulunmaktadır. Çalışmamız ile bu bahçelerimizin her biri tek tek ziyaret edilerek yerinde tespitler yapılmaktadır. Bu şekilde ilimizdeki mevcut kurulu badem ve ceviz bahçelerimizin kurulduğu arazinin yapısı, sulama imkânı, yöneyi, dikilen ceviz ve badem çeşidi, yaşanan herhangi bir problemin olup olmadığı gibi birçok kriter değerlendirilerek, hem varsa mevcut sorunların en kısa zamanda giderilmesini hem de bundan sonra yürütülecek ceviz ve badem projelerin daha sağlıklı yürütülmesini sağlamak ve her türlü sorun ve yanlışın önüne geçmek hedeflenmektedir. Çalışma bu yönüyle ilimizde ceviz ve badem yetiştiriciliğinin geleceği adına büyük önem taşıyor ve bu sebepten mevcut çalışmayı çok önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

88241

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171