KIRIKKALE
28°
01:38

İkindi'ye Kalan Süre

Çakmaklı; “Tavanda verilen mücadele, tabanda 3-5 oy için zedeleniyor”

Dün yayınladığımız ‘Keskin’de ittifak çatlağı’ haberimize MHP Keskin İlçe Başkanı Zafer Çakmaklı’dan destekleyici açıklama geldi. Bu sabah saatlerinde haberimize karşılık açıklama yapan Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım’ın açıklaması ise hava da kaldı


“OLAYIN MÜSEBBİBİ BELEDİYE BAŞKANIDIR”
Dün saat 14.00’te Keskin Belediye Meclisinde daimi encümen seçimi yapılmış ve encümenler İYİ Partili Meclis üyelerinden seçilmişti. Yıllardır AK Parti ve MHP ittifakının olduğu ve encümen üyelerinin bir AK Partili bir MHP’li seçildiği Keskin’de bu olayın yaşanması akıllara ‘Keskin’de ittifak çatlıyor mu?’ sorusunu getirdi. Yaşanan olayın hemen ardından hazırladığımız ‘Keskin’de ittifak çatlağı’ haberine ise Keskin MHP İçe Başkanı Zafer Çakmaklı’dan açıklama geldi. Açıklamasında Belediye Başkanı Dede Yıldırım’ı eleştiren Çakmaklı, “Bu durumun müsebbibi Keskin Belediye Başkanıdır” dedi.

“MEVKİDE, MAKAMDA GÖZÜMÜZ YOK”
Yaptığı açıklamada mevki ve makamda gözleri olmadığını, tek dertlerinin ittifaka zarar gelmemesi olduğunu aktaran Çakmaklı şu ifadeleri kullandı; “Dün ilimiz yerel basınında çıkan haber ve bu gün Keskin Belediye Başkanımızın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımı hakkında bir açıklama yapma gereği duydum. Bizler cumhur ittifakına olan sadakat, bağlılık ve desteğimizi her platformda dile getirdik ve de getirmeye devam edeceğiz.
Bizim mevkide, makamda gözümüz yok. Belediye daimi encümen üyeliğine de hiç ihtiyacımız yok. Sayın başkan, adayları kendisi teklif etmiştir. İYİ Parti ve AK Parti meclis üyelerinin desteği ile İYİ Parti’den seçilmiş sonrasında AK Parti’ye geçmiş bir üye ile iyi partili bir üye çoğunluk Cumhur İttifakı’nda olmasına rağmen daimi encümen üyesi seçilmişlerdir. Seçilenlere hayırlı uğurlu olsun. Yanlışın karşısında doğrunun yanındayız. Bizleri tedirgin eden durum ise Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey ve Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyin tavanda vermiş oldukları haklı mücadelenin, tabanda üç beş oy uğruna yok sayılması, zedelenmesi ve göz ardı edilmesi. Şahsımı ve ilçe teşkilatımızı ittifak adına oy istediğimiz seçmenlerimizin karşısında zor duruma sokmuştur. Bu durumun müsebbibi ise Keskin Belediye Başkanıdır. Kamuoyunun bilgisine!”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

16149

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171