KIRIKKALE
21°

Bugünlere çok zorlu yollardan geldim

Tuğba Kartın, güzellik alanında verdiği hizmetler ile dikkatleri üzerine çekiyor. Güzellik alanında Kırıkkaleli birçok kadının tercihi olan Kartın, müşterilerine sunduğu imkanlar ile Kırıkkale’nin en çok tercih edilenleri arasında yer alıyor.


“GEÇMİŞTE BÜYÜK ZORLUK ÇEKTİM, KUAFÖRDE ÇALIŞTIM, SAÇ SÜPÜRDÜM. BEN BU YOLA PİŞEREK GELDİM. ÇOK ŞÜKÜR BUGÜN KENDİ İŞYERİMİN BAŞINDAYIM”

GİRİŞİMCİ OLMAK İSTEYEN KADINLARA İLHAM OLUYOR
Kırıkkaleli estetisyen ve güzellik uzmanı Tuğba Kartın, başarıya giden yolda yaşadıklarını Gazetekale Haber Müdürü Burak Çalışkan’a anlattı. Estetisyenlik kursunda güzellik alanına ilk adımını atan Kartın, açtığı ikinci şube ile girişimci olmak isteyen kadınlara ilham oluyor. Farklı şehirlerde iş tecrübeleri edinen ve zorluklara karşı asla pes etmeyen Kartın, başarı merdivenlerini bir bir tırmanışı ile övgüleri üzerine topluyor. 

Bu yola ne zaman ve nasıl çıkmaya karar verdiniz?
“2012 yılında 5 yıl süren bir çocuklu evliliğimi sonlandırdım, O dönemlerde ev hanımıyken bu süreçte iş aramaya başladım. Manisa’ya yerleştim ve orada bir güzellik merkezine farklı branşta işe girdim. El becerisi olarak kendimi geliştirmek istiyordum. Estetistik becerime ve estetistik yüzüme güveniyorum. Bir hafta sonra patronlarım benim el yeteneğimi fark ederek beni estetisyen yapmaya karar verdiler. Estetisyenlik kursuna gönderdiler ve bende bu işi çok sevdim. Manisa’dan sonra da Ankara’da çalıştım Farklı şehirlerde yalnız yaşamak bana zor geldi ve ailemin yanına tekrar döndüm.”

Meslek yaşantınızda ne gibi zorluklar yaşadınız?
“Güzellik salonunda iş bulamadığım zaman kuaförde çalışmaya devam ettim. Kuaför benim alanım değildi, ama orada çalışmakta bana çok şey kattı. 30 yaşındaydım ve saç süpürüyordum. Her çalıştığım yerden iyi ya da kötü şekilde bir şeyler kaptım. Ben hiç iş yeri açacağıma, bir işveren olacağımı düşünmemiştim. Çalışan olarak nasıl verimli bir çalışan olabilirimin çabası ve gayreti içerisindeydim. Ya bana sigorta yapmıyorlardı, ya yemek vermiyorlardı, ya da maaşımı tam vermiyorlardı.  Son olarak patronla yaşadığım sıkıntı sonrası dükkanı açmaya karar verdim.”

Sizi diğer güzellik merkezlerinden ayıran özellik nedir?
“Danışanlar özellikle gittiği merkezde güven istiyorlar. Bunun nedeni de benim kullandığım ürünün kalitesini ya da kalitesizliğini danışan bilemiyor. Çünkü biz salon ürünleriyle çalışıyoruz ya da kullandığımız cihazları kişi bilemeyebilir. Bu yüzden yapacağı tek şey gideceği yere güvenmek. Bende bu güveni insanlara verdiğimi düşünüyorum. Kişiler güzellik merkezini tercih ederken aslında öncelikle aradıkları şey güven. Ben bu güveni insanlara verdiğimi düşünüyorum. 

Çalışanlarınızla aranız nasıl? Kaç kişiye istihdam sağlıyorsunuz?
“5 tane çalışanım var. Çalışan her elemanım uzun süreçli çalıştı. Bu da bir merkez için çok önemlidir. Çünkü estetisyenler bir merkezin göz bebeğidir. Bir danışan geldiğinde aynı estetisyenle hizmet almak ister. Bende bu zihniyette bir işverenim. Bu yüzden hep uzun çalışma arkadaşları arıyorum. Ben elemanken bana yapılmasını istediğim şeyler ne ise bende onları elemanlarıma yapıyorum. Mesela yemek yedi mi? Yemedi mi? Bugün ki ruh hali nasıl? onları soruyorum, onlarla her zaman yakından ilgileniyorum.”

Gelecek hedefleriniz neler? TK güzellik salonunu nereye taşımak istiyorsunuz?
“TK güzellik salonu olarak daha çok şubeleşmek, daha çok kadına istihdam sağlamak ve şehirlere dağılmasını çok isterim.  Tabii ki şubeleşmek ve daha çok insana, daha çok kadına istihdam sağlamak isterim. Her açtığım dükkan bana yine küçük geliyor ve bana yetmiyor. Daha çok uygulama daha çok elemanla çalışmak istiyorum her zaman daha büyük hedeflerim var.”

Güzellik merkezlerine ilgi artışı var? Sizce neden bu ilgi artıyor?
“İnsanlar bana dönüp baktıklarında zannediyorlar ki Tuğba Kartın kursa gitti lazer tuttu, cilt bakımı yaptı ve bir dükkan açabildi şeklinde biliniyor. Bu böyle olmadı. Ben bir yerlerde eleman olarak çalıştığımda da ne kadar özveriyle çalıştığımı şuan elemanlarıma baktığımda çok net görüyorum. Ben o zamanda kendi iş yerimmiş gibi çalışmıştım. Kurs bitince ben oldum ve ben bir iş yeri çalıştırabilirim kafasıyla bakabiliyorlar. Böyle değil ben dükkanımda 11 tane uygulama var ve ben 11 uygulamayı da yapabiliyorum.” 

Tuğba Kartın başarılı mı? Başarı sizin için neyi ifade ediyor?
“Ben boşanmaya karar verdiğimde 24 yaşındaydım ve o zaman ‘Hayatı kaçırdım sanırım’ diyordum. Lise mezunu bir ev hanımı hayatı bir daha yakalayamayacağını düşünüyordu. Bu işe başladıktan sonra ve hayatı bir yerinden yakalayabildiğim için mutluydum. O anki Tuğba ile boşanmış bir çocuklu Tuğba ile şuan ki Tuğba’yı görseydi kesinlikle inanmazdı.  Aslında zorlu bir süreçti benim için. Geçmişe baktığımda bugünlerimi başarılı buluyorum.”

Ailenizle aranız nasıl? Bu süreçte nasıl destek verdi?
“Aile çok önemli. Biz 6 kız kardeşiz. Bu süreçte annem benim için çok büyük bir destekti. En büyük desteği, annemden aldım. Annem bana her zaman güvendi ve inandı. İlk salonumu açtığım zaman maddi ve manevi anlamda bana her zaman destek oldu. Benim yurt dışında çalıştığı için ve erkek kardeşim olmadığı için annem büyük destek sağladı. Bütün görüşmelerimi ben annemle birlikte yaptım.”

Kendi iş yerini açmak isteyenlere ne mesaj verirsiniz?
“Çok hızlı koşmamalarını söylerdim. Ben 24 yaşında başladım. Şuanda 34 yaşındayken bile hala kendime ne katabilirim, ne yapabilirim, ne öğrenebilirim diye kendime soruyorum. Bu yola çıkarken kendilerinden emin ve bir işte tam olduklarında bu yola çıkmalılar. Ben elemanlarıma bir uygulamayı 1001 kere yapmak lazım diyorum” dedi.

Haber: Burak Çalışkan 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

58215

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171