KIRIKKALE
22°
01:35

Akşam'a Kalan Süre

Bu liseliler bir başka

Kırıkkale'de meslek lisesi öğrencilerinin yaz stajında üretmiş oldukları ders araç gereçleri Millî Eğitim Bakanlığınca 25 ile gönderiliyor. 


MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAYATİ TELEFONCU: “EKONOMİYE 20 MİLYON LİRA DESTEK SAĞLANDI”

UYGULAMA EĞİTİMLERİ ALIYOR
Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri mobilya ve metal alanına ait atölyelerde yaz stajı yaparak üretmiş oldukları ders araç gereçlerinden masa ve sıralar 25 ile gönderiliyor. Öğrenciler örgün eğitim öğretim döneminde okullarında teorik eğitimlerin yanı sıra mobilya ve metal alanlarında uygulama eğitimleri alıyor. Eğitim öğretiminin sona ermesiyle birlikte stajlarını farklı işletmelerde devam eden öğrencilerden bazıları ise eğitim gördükleri okullarındaki atölyeleri tercih ederek bir yandan yaz stajlarını tamamlıyor, bir yandan da üretmiş oldukları ders araçları sayesinde ülke ekonomisine katkı sağlıyorlar. Aldıkları staj ücreti ile de kendi aile bütçelerine destek sağlamış oluyorlar.


EĞİTİM VE MESLEK BİR ARADA 
Öte yandan öğrenciler, ileride yapacakları mesleklerini stajlarda uygulamalı görmüş oldukları eğitim sayesinde daha kapsamlı öğrenmiş oluyorlar. Öğrenciler, gelen malzemeleri verilen ölçülere göre kesiyor, kaynak yapıyor, boyuyor ve vidalarla montajlayarak okul sırası ve masasına dönüştürüyor. Hazır hale getirilen masa ve sıralar sayesinde ülke ekonomisine önemli düzeyde katkı sağlanmış oluyor. Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, kentteki meslek liseleri sayesinde ekonomiye 20 milyon lira destek sağlandığını ve hedeflerinde ise 50 milyon lira ciro olduğunu söyledi.


BURADA GÜZEL ÇALIŞMALAR VAR 
Okuldaki sıra ve masa yapımıyla ilgili çok sayıda sipariş aldıklarını dile getiren Telefoncu, “Okulumuz almış olduğu siparişleri hazırlayarak Bakanlığımız tarafından yaklaşık 25 ilimize buradan dağıtılıyor. Çok güzel çalışmalar var. Özellikle okul öncesi eğitime, temel eğitimde kullanılmak üzere sıralarımız, masalarımız, metal işlerimiz var gücüyle devam ediyor. Sayın Bakanımız sıkça açıkladı. Asgari ücretin belli oranında çocuklarımız ücretlerini alıyorlar. Hem maddi olarak karları oluyor, onun dışında da mesleği öğreniyorlar. İstihdama yönelik çalışmalar yapıyorlar” dedi.

Haber: Osman Yılmaz 

İlginizi Çekebilir

55 bin kursiyere eğitim verildi

İlginizi Çekebilir

Bu liseliler bir başka

İlginizi Çekebilir

Temel eğitimde 10 bin okul projesi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

67415

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171