KIRIKKALE
27°
01:9

Öğleye kalan Süre

Baloğlu’ndan ‘12 Eylül’ mesajı

MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, 12 Eylül 1980 darbesi yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Baloğlu; “12 Eylül darbesinin üzerinden 41 yıl geçmiş olmasına rağmen hala izlerini yüreklerimizde taşıyoruz.” dedi.


“KAFESLERE KAPATIP, HÜCRELERDE ÇÜRÜTTÜLER”
Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, 12 Eylül 1980 darbesi yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Darbenin acılarının hala tazeliğini koruduğunu belirten Baloğlu mesajında şu ifadelere yer verdi; “12 Eylül’de idamlarla yetinmeyenler kafeslere kapatıp, hücrelerde çürüttüler, türlü işkencelere, hakaretlere maruz bıraktılar. Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in ‘En kötü demokrasi, en iyi darbe idaresinden daha evladır.’ sözleri darbenin vahametini ortaya koymuştur”

“BAŞBUĞUMUZ ALPARSLAN TÜRKEŞ’İ UNUTMADIK”
“Mustafa Pehlivanoğlu’nun ‘Mustafa’lar ölür, Allah davası ölmez, Milliyetçilik yaşar. Kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakındır. Zafer her zaman Allah’a inananlarındır.’ sözleri, son arzusunu soranlara ‘Var elbette olmaz mı? Önce bir bayrak istiyorum. Çocukluğumda kucaksız, oyuncaksız kaldım ama bayraksız kalmadım. Bir de Kur’an istiyorum.’ diyen, yaşı büyütülerek şehit edilen Cevdet Karakaş’ı, 7 çocuk babası İsmet Şahin’i, dik duruşun timsali Fikri Arıkan’ı, 2 kez idam edilen ‘Ey benim şerefli bayrağım, ben seni dalgalandırmak için çok mücadele ettim ama seni dalgalandırmaya gücüm yetmedi diyen.’ Cengiz Baktemur’u, ’Düğünüme gidecek kadar güçlüyüm, kuvvetliyim’ diyen idam sehpasına gülümseyerek giden yiğit abimiz Ali Bülent Orkan’ı, ‘İlay-ı Kelimetullah diyen diller lal olmaz. Allah diye inleyen güller solmaz. Tekbir getiren, tespih eden güller solmaz.’ diyen Ahmet Kerse’yi, cellatlarından helallik isteyecek kadar yürekli, darağacında kıbleye dönecek kadar mümin olan, idam hükmü sırasında yanlarında bulunan görevli imamın ‘Bana hiç evliya gördün mü?’ diyen soranlara, ’ Evet, Halil ile Selçuk’u gördüm’ diyeceğim dediği Halil Esendağ ve Selçuk Duracık’ı, sabah namazını kılarken takkesini çıkarmadığı için bir askerin dipçikle şehit ettiği Hüseyin Kurumahmutoğlu’nu ve 12 Eylül zulmüne başkaldıran; ‘Ben hiçbir beşeri gücün önünde eğilmem’ diyen, mahkeme salonuna girdiği anda herkesin ayağa kalkarak, İstiklal Marşımızı okuduğu Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i unutmadık.”

“DARAĞACINDA ÖLÜMLERİ ÖLDÜRENLERE BİN SELAM OLSUN”
“Ülkücü şehitlerimiz geçmişimizin şerefli nişaneleridir. Bizler kahpe pusularda vurulduk, darağaçlarında asıldık, Eylül’de bitti sandılar. On binlerce Ruhi, Halil, Selçuk, Ali Bülent, Cengiz, Fırat olduk. Velhasıl bir öldük, bin dirildik. Onların mücadeleleri bizim rehberimiz, davaları yolumuzdur. Başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve Ülkücü şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet, kabirleri nur olsun. Darağacında ölümleri öldürenlere bin selam olsun. Allah hepsinden razı olsun.” dedi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

62282

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171