KIRIKKALE
22°
00:50

Öğleye kalan Süre

Aytekin, siyasilere seslendi: “3 bin 500 TL ile nasıl geçinilir!”

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emekli aylıklarının kısa süre içerisinde düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Aytekin, “Emeklisini korumayan hiçbir sistemden başarı ile söz edilemez 3.500 TL aylıkla nasıl geçinilir” dedi.


BU KIŞ ÇOK ZOR ŞARTLAT ALTINDA GEÇECEK 
Aytekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Geçmişte bağlanan asgari emekli aylıkları asgari ücretin üzerinde ödenmekteydi. 2000 yıllarda getirilen yeni aylık hesaplama sistemleri emekli aylıklarında ciddi kayıplara neden olmuş ve asgari ücretin yarısına yakın emekli aylıklarının hesaplanması en temel soruna dönmüştür. Emeklisini korumayan hiçbir sistemden başarı ile söz edilemez 3.500 TL aylıkla nasıl geçinilir. Siyasiler bunu açıklamalıdır. Emekli sorunları ikinci plana itildiğinden ve emeklilerin yaşadığı geçim zorluklarına da gerçekçi bir çözüm getirilmediğinden aileleriyle birlikte nüfusun yüzde 32’si kışa çok zor şartlar altında girmektedir.” 

ARTIK BU SORUNA ÇÖZÜM BULUNMALI 
“Emeklilerimizin bir diğer talebi ise sağlık hizmetlerinde alınan katkı paylarının kaldırılması yönündedir. Sağlık hizmetlerinde randevu almada emeklilerimize öncelik tanınmalı özel sağlık kuruluşları tarafından alınan ilave ücret uygulamasına son verilmelidir. Emeklilerimizin birinci talebi intibak ikinci talebi ise insanca yaşamaya yetecek emekli aylığının ödenmesidir. Secime doğru giden bir dönemde her siyasi parti emekliye karşı nasıl bir sınav verecektir. Bu sınavda emeklilerin sorunlarına kim hangi çözümü öneriyor. Emeklilerimiz yakından takip edecektir.” 

HAK ARAMADA YETERSİZ KALMAKTA
“Sorunların çözümü için emeklilerimizin örgütlenmesi ve Derneğimiz çatısı altına güçlerini birleştirmesi gerekir. Gücümüz arttıkça sesimiz daha etkili olacaktır. Örgütlenmeyi başaramayan ülkeler hak aramada yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle çay parasından daha az bir aidatı olan derneğimize emeklilerimizin üye olması taleplerimizin yerine getirilmesi için en önemli bir baskı grubu olacaktır. Buna çok fazlasıyla ihtiyacımız var. Dayanışmamızı ve güçlerimizi birleştirdiğimiz her sorunun çözüleceğine inanıyoruz.”

Haber: Ahmet Gökdemir  

İlginizi Çekebilir

Beyin hastalıklarına dikkat!

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de gazetecilere "Narko Rehber" eğitimi verildi

İlginizi Çekebilir

Vali Makas ziyaretçileri kabul ediyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

46988

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171