KIRIKKALE
24°

Ardiyeciler Sitesi boşaltılıyor

Uzun zamandır Kırıkkaleli vatandaşlara hizmet veren Ardiyeciler Sitesi’nin, riskli alan ilan edilmesi nedeniyle boşaltılacağı bildirildi. Sitenin, Çoruh Özü Deresi’nde yeni yerine taşınacağı öğrenildi.


ARDYECİLER SİTESİ KALDIRILACAK
Uzun zamandır Kırıkkaleli vatandaşların hizmetinde olan, kömür, kereste ve inşaat malzemelerinin satıldığı Kırıkkale Ardiyeciler Sitesi, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile riskli alan ilan edilmişti. Cumhurbaşkanlığı Kararının ardından ise Ardiyeciler Sitesi’nin boşaltılmasına ve Çoruh Özü Deresi’ne taşınmasına karar verilmişti. Ardiyeci esnafı ise Cumhurbaşkanlığı Kararına itiraz etmiş ve olayı mahkemeye taşımıştı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ve Kırıkkale Belediyesi zabıta ekiplerinin ardiyeciler esnafına yönelik düzenlediği ziyaretler devam ederken, Ardiyeciler Sitesi’nin mahkeme sonrasında boşaltılması düşünülüyor. 

SAYGILI, 2018 YILINDA DUYURMUŞTU
Öte yandan, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ilk kez 2018 yılının Temmuz ayında Ardiyeciler Sitesinin kaldırılacağını duyurmuştu. Saygılı 2018 yılında yaptığı açıklamada; “Ardiyeciler Sitesi'ni kaldıracağız. Yerine bir park projemiz var. Mülk sahipleriyle anlaştık. En kısa zamanda orayı kaldırıp park çalışmasına başlayacağız.” ifadelerini kullanmıştı. 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

48649

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171