KIRIKKALE
25°

AK Parti'de adaylık ücretleri belli oldu

Yerel seçimlere kısa bir süre kala Ak Parti’de belediye başkanı adayı olmak için ödenecek ücret beli oldu.


SEÇİMLERE HAZIRLIK SÜRÜYOR
31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler öncesi partilerin seçim çalışmaları durmaksızın devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, yerel seçimler için aday olacak kişilerden alınacak ücretleri açıkladı.

EN FAZLA 50 BİN EN AZ 5 BİN TL
AK Parti’den büyükşehir belediyesi için aday olacak kişiler, 50 bin TL ödeme yapacak. İl belediye başkanlığına adaylığını koyma ücreti ise 30 bin TL. İçe belediye başkan aday adaylarından 20 bin TL, belde belediyeleri ve büyükşehir belediye meclis üyeliği adaylarından 10 bin TL ve il genel meclisi üyeliği aday adaylarının ise 5 bin TL ödeyeceği açıklandı. Adaylık ücreti, kadın adaylardan yarısı ve engelli adaylardan ise dörtte biri olarak alınması kararlaştırıldı.

BAĞIŞLAR GAZZE’YE
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, toplanacak aday adaylığı bağışlarının, saldırılardan etkilenen Gazzeli vatandaşlara AFAD aracılığıyla ulaştırılacağını söyledi.

Haber:Burak Şenol

İlginizi Çekebilir

Milletvekili Kaplan’dan Önal’a sert tepki 

İlginizi Çekebilir

AK Parti’de yerel seçim süreci başladı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’ye değer katacağız

Haber Yorumları

Yorum Yaz

37253

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171