KIRIKKALE
32°

YSK, illerin milletvekili sayılarını belirledi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), milletvekillerinin illere göre dağılımını belirledi. 6 şehirde milletvekili sayısı değişirken, Kırıkkale’nin milletvekili sayısı 3 olarak kaldı.


KIRIKKALE’DE MİLLETVEKİLİ SAYISI 3
Yüksek Seçim Kurulu, TÜİK verilerinden hareketle 600 milletvekilinin illere göre dağılımını belirledi. Paylaşılan tabloda, 3 ilde milletvekili sayısının düşürüldüğü, 3 ilde milletvekili sayısının artırıldığı görülürken, Kırıkkale’yi temsil edecek milletvekili sayısı 3 olarak kaldı. 

MİLLETVEKİLİ SAYISI DÜŞEN İLLER
YSK tarafından yapılan düzenleme ile Denizli’nin milletvekili sayısı 8’den 7’ye, Eskişehir’in milletvekili sayısı 7’den 6’ya, Muş’un milletvekili sayısı 4’ten 3’e indirildi. 

MİLLETVEKİLİ SAYISI ARTAN İLLER
Yapılan düzenlemede, Antalya’nın milletvekili sayısı 16’dan 17’ye, Tekirdağ’ın milletvekili sayısı 7’den 8’e, Bayburt’un milletvekili sayısı 1’den 2’ye çıkarıldı. 

EN ÇOK MİLLETVEKİLİ İSTANBUL’DA
YSK tarafından paylaşılan bilgilere göre, en çok milletvekili 98 ile İstanbul’da oldu. İstanbul’u 36 milletvekili ile Başkent Ankara, Ankara’yı ise 28 milletvekili ile İzmir takip etti. 

Haber: Burak Çalışkan

İlginizi Çekebilir

YSK: Cumhurbaşkanı Seçimi'nde 28 Mayıs Pazar günü ikinci tura gidilecek

İlginizi Çekebilir

YSK, illerin milletvekili sayılarını belirledi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

84481

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171