KIRIKKALE
28°
00:48

İkindi'ye Kalan Süre

Yollarda EDS’li dönem başladı 

Kırıkkale merkez ve çevresinde bulunan Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) 1 Kasım (bugün) itibariyle faaliyete geçti. Bazı sürücüler kurallara uymaya çalışırken, EDS’lerin devreye girdiğinden haberi olmayan vatandaşlar ise o kurallara uyamadı. 


SÜRÜCÜLERDEN KURALLARA UYMA MÜCADELESİ 
43 ili geçiş güzergahında bulunan Kilit Kavşak Kırıkkale’nin merkezinde ve çevresinde bulunan Elektronik Denetim Sistemleri, 1 Kasım 2022 tarihi (bugün) itibariyle faaliyete geçti. Uzun süredir yapım aşaması devam eden ve nihayet tamamlanan EDS ile trafik kazalarının ciddi oranda azalması hedefleniyor. Bu kapsamda bazı sürücüler kurallara uymaya çalışırken, EDS’lerin devreye girdiğinden haberi olmayan vatandaşlar ise o kurallara uyamadı.

KURALLARA UYMAYANLARA CEZA YAZILACAK 
İl Emniyet Müdürlüğünce, Kırıkkale'nin kırmızı ışık ihlal sisteminin bulunduğu kavşaklarda kırmızı ışık ihlali ile Kırıkkale-Samsun D200 Karayolu geliş ve gidiş istikameti ve Kırıkkale-Kırşehir D765 Karayolu geliş ve gidiş istikametinde Ortalama Hız Tespit yapılacak.Kent Güvenlik Sistemine ek olarak iki noktada ortalama hız ve kavşaklarda kırmızı ışık ihlali için alt yapı çalışmaları biten EDS'ler bugün (01 Kasım 2022) tarihinde faaliyete geçti. EDS'lerde kırmızı ışık dışında her hangi bir ihlale yönelik (cep telefonu ile konuşma, sigara içme vs. gibi) hususlarda cezai işlem uygulanmayacak. Kırıkkale-Samsun D200 Karayolu geliş ve gidiş istikameti ve Kırıkkale-Kırşehir D765 Karayolu geliş ve gidiş istikametinde bulunan Ortalama Hız Tespit koridorlarında otomobillerde 82+yüzde 10 (90 kilometre), diğer araçlar için ise 70+yüzde 10'luk hız sınırına sürücülerin uyması istenecek. EDS'nin faaliyete geçmesiyle Kırıkkale il genelinde trafik kazalarında, hız ve ışık ihlallerinde azalma yaşanması hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir

Keskinli kadınlar mutfakta yarıştı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’nin en ülkü mekanı… Bilin bakalım neresi?

İlginizi Çekebilir

Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Kırıkkale ilçelerinde son durum!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

95307

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171