KIRIKKALE
25°
04:52

Öğleye kalan Süre

Türkiye’deki obezite oranı, dünya ortalamasının üstünde

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, Kırıkkaleli vatandaşları Obezite ve Sağlıklı Beslenme Polikliniğine davet etti. İl Müdürlüğü obezite ile ilgili yaptığı açıklamada, “Tüm dünyada fazla kilolu ve obez bireylerin görülme oranı yüzde 58,2 iken Türkiye’de bu ora


TÜRKİYE’DE OBEZ BİREY ORANI YÜZDE 64,4
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, obezite ve sağlık beslenme ile ilgili bir mesaj yayımladı. Kırıkkaleli vatandaşları sağlık bir yaşam için Obezite ve Sağlıklı Beslenme Polikliniğine bekliyoruz diyen İl Sağlık Müdürlüğü mesajında şu ifadelere yer verdi; “Dünyada ve ülkemizde adını sıkça duyduğumuz, hemen hemen etrafımızda her üç kişiden birinde gözlemleyebildiğimiz fazla kiloluluk veya aşırı yağlanma küresel bir problemdir. 2019 Uluslararası verilerine göre (OECD) tüm dünyada fazla kilolu ve obez bireylerin görülme oranı yüzde 58,2 iken Türkiye’de bu oran yüzde 64,4’tür. Bilimsel veriler; aşırı yağlanma nedeniyle diyabet, hipertansiyon, kardiyovasküler başta olmak üzere birçok hastalığın Kovid-19 riskini artırdığını göstermektedir.”

 4 BİN 917 KİŞİYE ÜCRETSİZ DESTEK
“Dünyada etkisini gösteren Kovid-19 Pandemisi nedeniyle bir süre çalışmalarına ara veren, fakat vaka sayılarındaki ciddi düşüş ile beraber, kovid hastalığın etkisiyle obez nüfusunda artış olması nedeniyle tekrar hizmete başlayan Sağlıklı Hayat Merkezi Obezite ve Sağlıklı Beslenme Polikliniği, 2019-2020 yılları arasında toplamda 4 bin 917 kişiye ücretsiz olarak sağlıklı beslenme noktasında destek olmuştur.”

SAĞLIKLI HAYATA İL ADIM 
“Sağlıklı Yaşam Merkezinde bulunan birimlerinden hizmet almak isteyen vatandaşlarımız önce açlık kan tahlillerini yaptırarak, çıkan tahlil sonucu ile birlikte 0 318-233 98 89 telefondan randevusunu alarak merkezimize başvuracaktır. Randevuda belirlenen tarih ve saatte merkezimin içinde bulunan polikliniğimize gelen vatandaşlarımız, burada diyetisyenlerimiz ile görüşerek vücut analizi yaptırıp yağ, kas, su ve mineral oranlarını tespit ettirerek, belirlenen günlük beslenme programları ile sağlıklı hayata ilk adımı atmış olacaklardır.”

 “ÜCRETSİZ YARARLANMAYA DAVET EDİYORUZ”
“Aylık olarak belirlenen programlara uyarak, periyotlar halinde randevularını aksatmadan kontrole gelen vatandaşlarımız ideal kilolarına ulaşarak istedikleri vücut formuna kavuşabileceklerdir. Obezite ve Sağlıklı Beslenme Polikliniği; şeker hastalığı, tansiyon hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları, mide ve bağırsak hastalıkları, böbrek hastalıkları, gebelik süreci beslenmesi, aşırı zayıflık, aşırı kiloluluk, kötü beslenme düzeninden kurtulma, halsizlik, iştahsızlık, kontrolsüz yemek yeme isteği gibi çeşitli konularda destek alabilirsiniz. Siz kıymetli vatandaşlarımızı sağlıklı beslenme konularında Fabrikalar Mahallesi 25. Sokak No:3 (Eski Tıp Fakültesi Hastanesi Binası) adresinde hizmet veren Sağlıklı Hayat Merkezimizi ziyaret etmeye ve polikliniklerimizden ücretsiz yararlanmaya davet ediyoruz.”

İlginizi Çekebilir

Akraba evliliği, Akdeniz anemisini tetikliyor

İlginizi Çekebilir

Obeziteye karşı yetişkin eğitimi

İlginizi Çekebilir

Sağlık personeline çocuk yaşam desteği eğitimi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

12788

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171