°

Sosyal medya ve oyun kısıtlaması geliyor

Sosyal medya ve oyun platformlarına kimlik doğrulaması zorunlu hale geliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, düzenlemenin ay sonu itibarıyla hayata geçirileceğini duyurdu.


KİMLİKSİZ GİRİŞ DÖNEMİ SONA ERİYOR

15 yaş altındaki çocuklar için sosyal medya ve oyun platformlarına kimlik doğrulaması zorunlu hale geliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, internet düzenlemesine ilişkin değerlendirmelerini Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programında Millet Haber Yayın Yönetmeni Sinan Burhan’a anlattı. Göktaş, çocukların dijital ortamda ciddi risklerle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Bakan Göktaş, 15 yaş altındaki çocukların sosyal medya ve oyun platformlarına kimlik doğrulaması olmadan erişemeyeceğini açıkladı. Sosyal medya mecraları ile oyun platformlarının devlet tarafından denetleneceğini belirten Göktaş, çocukların ticari bir unsur olarak kullanılmasına artık izin verilmeyeceğini söyledi.

ÇOCUKLAR DİJİTAL ORTAMDA KORUNACAK

Göktaş, internette pedofili ve LGBT içerikli sitelere erişimin çocukların ahlaki gelişimini olumsuz etkilediğini ifade etti. 13 yaşındaki bir çocuğun, internette 55 yaşındaki biriyle konuşup oyun oynayabildiğini belirten Bakan, çocukların karşılarındaki kişinin kim olduğunu bilmeden iletişim kurduğunu dile getirdi. Çocukların internet nedeniyle derslerinden uzaklaştığını, stres ve bunalım yaşadığını söyleyen Göktaş, dijital platformlarda çocukların ticari kazanç aracı haline getirildiğini vurguladı.

OYUN VE SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINA YAKIN TAKİP

Devletin oyun ve sosyal medya platformlarını doğrudan denetleyeceğini belirten Göktaş, Roblox’un Türkiye’de temsilcisinin bulunmadığını, yasak gündeme geldikten sonra temsilcilik açtığını hatırlattı. Roblox’un 9,5 milyon abonesi olduğunu ve çocukların zihinsel gelişimini olumsuz etkilediğini belirten Bakan, bu nedenle sıkı denetim kararı alındığını söyledi.

İNTERNET DE YAŞA TABİ OLMALI

Bakan Göktaş, 18 yaşından önce oy kullanılamadığına ve ehliyet alınamadığına dikkat çekerek, buna rağmen 12–13 yaşındaki çocukların sosyal medya ve oyun platformlarına rahatlıkla girebildiğini ifade etti. Kimliklerin gizli olduğu bu ortamlarda çocukların zararlı ve yozlaştırıcı akımlara yönlendirildiğini belirten Göktaş, devletin çocukları korumak adına gerekli tüm müdahaleleri yapmak zorunda olduğunu vurguladı.

İlginizi Çekebilir

Aranan şahısları jandarma yakaladı

İlginizi Çekebilir

Yahşihan’da kaldırımlar yenileniyor

İlginizi Çekebilir

Beyfix, Kırıkkale’den Tüm Türkiye’ye Ürün Sunuyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

45054

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171