°

Sigara bırakma seferberliği projesi başlıyor

Kırıkkale Güzel Hasletler Eğitim Derneği Başkanı Raziye Ünal, sigara bırakma seferberliği projesinin başlayacağını dile getirdi.


DÜŞÜNCEYİ DEĞİŞTİREN SİGARAYI BIRAKIR.

Ünal, projeyle ilgili şu açıklamalarda bulundu, “Neden bazı insanlar sigarayı bira daha kolay bırakıyor da, bazı insanlar bırakmada sorun yaşıyor.  Yanlış inanış, yanlış bilgi ve düşüncelere sahip olan, yardım almadan, sigarayı kendi kendine bırakmaya çalışmasındandır. Sigara milyonlarca insanlığımızın sağlığını bozmakta ve en değerli zamanı alıp işini gücünü aksattığı gibi milyonlarca lirasını da sigara şirketine kaptırmaktadır. Sigara şirketlerinin silahı sadece sigara içenlere değil, içmeyenlere de doğrultulmakta dolaylı olarak madden ve manen zarar görmekte, gayrimeşru kazançla, faizle büyüyen Siyonistlerin kölesi konumunda, büyük bir batağa saplanmaktayız. Her yıl sigaraya ortalama 15 milyar dolar ödeniyor 10 milyon dolar ise Sigaradan kaynaklanan hastalıklara harcanıyor. Çekilen acı ve ızdıraplar ölümler ayrı konu

O halde hep birlikte sigara içen içmeyen herkesle birlikte el ele vererek, bütün insanları gayrete getirerek, sigara bırakma seferberliğini başlatıyoruz.”

SIGARA ALANINDA GEÇMİŞTEN BU GÜNDE YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR

“Daha ilk okulda iken Yeşilay koluna seçildikten sonra ilk defa babama sigarayı bıraktırarak başladık bağımlılıklarla mücadeleye 23 yıl Yeşilay ile beraber yürüttük, daha sonra Yeşilay çalışmalarının eğitim seferberliğine dönüştürmek için Güzel Hasletler eğitim derneğini kurarak çocukluğumdan bugüne kadar sigara bırakma kasetleri doldurarak yerel radyoda Yeşilay’dan Esintiler isimli programlar yapıp sunarak. “İnsanlığı Sigaradan kurtarma ve Huzur Operasyonu” isimli yazdığımız kitabı, STO desteği ile yayınladık. Bağımlılıkla ilgili tiyatro çalışmalarımız bulunmaktadır.”

HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ

“Telkinlerle sigara bıraktırmak için Sigara içmeye neden olan etkenleri ve sigara bırakmayı gerektiren sorunların formunu yapıp, bu formla ücretsiz, cd. dağıtıp tekin çalışmaları yaptık. Daha sonra ADEMER Eğitim kurumundan, aldığımız ülkemizde ve ülke dışında geçerli bağımlılık terapi sertifikası aldık. 2025 Yılının ortalarında, sigara bırakma seferberliği isimli metni yazıp, sunum yaptık. Bu çalışmayı www.gulhas.org isimli sayfamıza kaydettik.

Lakin bunun da yetersiz olduğunu, bağımlı ile yüzyüze gurup çalışması yapmamız, bağımlının, bağımlılıktan kurtuluncaya kadar desteklenmesi gerektiğini düşünerek, önce katılımcıların sorularını cevaplamayı, sonra onlara yönelttiğimiz terapi sorularının cevaplarını kendilerine aynalayıp ve motive etmeyi, kurtuluncaya kadar, destek vermeyi düşünüyoruz.

Bu alanda örnek bir çalışma sergileyip, çalışmamızın tamamını videoya alarak, kaç kişinin bırakıp bırakamadığı, kaç kişinin tekrar başladığı, matematiksel veriler sunarak, Web sayfamıza çektiğimiz video ve yazı metinlerini kaydedeceğiz. Buradan sürekli bizi takip eden insanlarında, kurtuluşuna vesile olmak amacımızdır. Daha geniş bilgi için https://www.gulhas.org/biz-kimiz Derneğimizin tüzüğündeki amacı  Eğitim seferberliği yaparak, daha kişilikli, sağlıklı ve daha başarılı gelişmiş bir toplum olmaya katkı sağlamaktır. Böylece bir toplumda sorunların büyük bir kısmı çözülmüş, dolayısıyla toplum maden ve manen kalkınmış olacaktır.”

İlginizi Çekebilir

Öğretmenler Dönerci Halil’i unutamayacak

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de Metamfetamin ve esrar ele geçirildi

İlginizi Çekebilir

Yetim çocuklarla anlamlı iftar

Haber Yorumları

Yorum Yaz

70018

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171