KIRIKKALE
21°
04:39

İmsak'a Kalan Süre

Sağlıkçılara ‘Acil Sağlık Hizmeti’ eğitimi verildi

Kırıkkale İl Ambulans Servisi Başhekimliği, 112 Komuta Kontrol Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan doktor ve sağlıkçılara ‘Acil Sağlık Hizmeti’ eğitimi verildi. Verilen eğitimle, acil sağlık hizmetinde kalitenin artması hedef


TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMLER VERİLDİ
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda, Kırıkkale’de görev yapan doktor ve sağlıkçılara ‘Acil Sağlık Hizmeti’ eğitimi verildi. Verilen eğitimle, 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nin daha etkin, hızlı ve kaliteli bir şekilde sağlanması amaçlandı. 3 gün süren eğitimde katılımcılara, haberleşme, olay yeri yönetimi, triaj ve acil olgu yönetimi, temel yaşama desteği ve tam tıkanma uygulamaları, solunum yetmezliğine yaklaşım, şoklu hastaya yaklaşım, temel EKG ve ritim tanıma, periarrest ritim yönetimi, arrest ritimlerin yönetimi, travmalı hastaya yaklaşım, havayolu uygulamaları, ventilatör ve aspirasyon uygulamaları, kanama kontrolü ve iğne dekompresyon uygulamaları, damaryolu uygulamaları, elektriksel tedavi uygulamaları, sabitleme ve taşıma ekipmanları uygulamaları konuları teorik ve uygulamalı olarak verildi.

“AMACIMIZ, DAHA KALİTELİ BİR ACİL SAĞLIK HİZMETİ”
Yapılan eğitimler hakkında açıklamalarda bulunan Kırıkkale İl Sağlık Müdür Dr. Murat Ağırtaş, “Bu yıl 16’ncısı düzenlenen temel eğitim programına 4 eğitmen ve 6 personelimiz kursiyer olarak katılmış ve programı başarı ile tamamlamışlardır. Bu eğitimlerdeki amacımız personelimizin medikal bilgilerini güncellemek ve mesleki becerilerini artırarak vatandaşımıza daha kaliteli bir Acil Sağlık Hizmeti sunabilmektir” dedi.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

90899

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171