HAREKET ET, SAĞLIKLI YAŞA
İl Sağlık Müdürlüğü ile Bozkır Dağcılık Kulübü iş birliğinde düzenlenen “Hareket Et, Doğru Beslen, Sağlıklı Yaşa” temalı doğa yürüyüşü, Sarıkayalar Köyü güzergahında yapıldı. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş, keyifli ve verimli bir şekilde tamamlandı.
Etkinliğe; Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hasan Demirtaş, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hakan Varol, İl Ambulans Servisi Başhekimi Uzm. Dr. Orhan Kasar gibi sağlık camiasından önemli isimler de katıldı.
SAĞLIK SORUNUNA YOL AÇABİLİR
Program, yürüyüş öncesinde yapılan konuşmalarla başladı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Ümit Hafçı, hareketsiz yaşam tarzının günümüzde obezite, diyabet ve kalp-damar hastalıkları gibi birçok sağlık sorununa yol açtığını belirterek, “Sağlıklı bir gelecek için toplum olarak daha fazla hareket etmeli, dengeli ve doğru beslenmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz” dedi.
HERKESİN DİKKAT ETMESİ GEREKİR
Bozkır Dağcılık Kulübü Kurucusu Mehmet Dim ise doğa sporlarının bireyleri hem fiziksel hem de ruhsal yönden güçlendirdiğini ifade etti. Sarıkayalar’ın doğal güzellikleri eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş, katılımcılara hem sağlıklı yaşamın önemini hatırlattı hem de toplumsal farkındalık oluşturdu. Yetkililer, bu tür etkinliklerin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini vurgulayarak, herkesi hareketli bir yaşam tarzına davet etti.
Kırıkkale’de 4 bin 918 öğrenci uyum eğitimine başladı
Sulakyurt’un Koru Köyü’ne sathi kaplama yapılıyor
Kırıkkale ve Ahılı Köyü’nü üzen vefat
Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.
Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale
info@gazetekale.com
03183331171
03183331171