°

İzciler Hacılar Kasabasında doğa kampında buluştu

İzci lideri ve manevi danışman İbrahim Gönük’ün öncülüğünde düzenlenen kamp, gençlerin doğayla iç içe vakit geçirerek hem eğlendiği hem de öğrendiği dolu dolu bir etkinlik oldu.


UYGULAMALI OLARAK ÖĞRETİLDİ

Kampa katılan izcilere temel izcilik eğitimleri verildi. Eğitimlerde çevre tanıtımı, yön bulma yöntemleri, ateş yakma teknikleri ve ateş çeşitleri gibi konular uygulamalı olarak öğretildi. İzciler, edindikleri bilgileri doğrudan kamp alanında deneyimleme fırsatı buldu. Özellikle ateş çeşitlerinin tanıtımı sırasında gençlerin ilgisi dikkat çekti.Hacılar kasabası sakinleri de kamp süresince izcilere yoğun ilgi gösterdi. Bölge halkı, gençlerle sohbet ederek deneyimlerini paylaştı ve onları misafirperverlikle karşıladı.


SOSYAL FARKINDALIK OLUŞTURULDU

Bu yakın temas sayesinde izciler yalnızca doğayı tanımakla kalmadı, aynı zamanda halkla güçlü bağlar kurarak sosyal tecrübelerini de artırdı. Kampı değerlendiren İzci Lideri İbrahim Gönük, “Gençlerimiz hem doğayla baş başa kalarak temel izcilik becerilerini öğrendi hem de yerel halkla kaynaşarak sosyal yönlerini geliştirdi. Bu tür faaliyetler, çocuklarımızın özgüvenini artırırken sorumluluk bilincini de pekiştiriyor.” dedi.İzcilerin kamp boyunca öğrendikleri becerilerin ilerleyen dönemlerde yapılacak etkinliklerde daha da pekiştirileceği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

Bu kıyafetlerle araç kullanırsanız 280 bin TL cezası var

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Belediyesi’nden ücretsiz LGS kursu

İlginizi Çekebilir

Süper amatörde 10 maçta 38 gol atıldı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

39253

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171