KIRIKKALE
24°
02:42

İkindi'ye Kalan Süre

Öztürk, esnafın sesi oldu

MHP Milletvekili Halil Öztürk; Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurul’unda söz alarak, Ramazan öncesi esnaf ve sanatkârın beklentilerini dile getirdi.


ZİNCİR MAĞAZALARA DÜZEN GETİRİLSİN 
Öztürk TBMM Genel Kurulu’nda; “Süpermarket zincirlerinin mahalle aralarına kadar yayılmış olması, bugün esnafımızı ciddi anlamda sıkıntıya sokmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak bakkal esnafımızı korumak adına, bu süpermarket zincirleriyle ilgili yeni bir yasanın gündeme gelmesi hususundaki talepleri gündemimize alarak, özellikle bakkal ve büfeci esnafımızın korunması adına bir an önce bu yasanın çıkmasına gayret gösterelim.” dedi.


ALIŞVERİŞLERİMİZİ BAKKAL ESNAFIMIZDAN YAPALIM
Ramazan’da paylaşımların arttığına dikkat çeken MHP’li Öztürk; “Özellikle bu ramazan ayında alışverişlerimizi, işleri daralan küçük esnafımızdan, bakkallarımızdan, tuhafiyelerimizden, kırtasiyelerimizden yani bizim mahallemizde olandan yapmaya gayret gösterelim. Çünkü zincir marketlerin olumsuz etkilediği esnaf ve sanatkâr meslek grubu çok fazladır. Bu zincir marketler; yalnızca bakkal ve büfeleri etkiliyor gibi gözükse de, toplamda 67 meslek sektöründeki esnaf ve sanatkârımız mağduriyet yaşamaktadır. Zincir marketler; teknolojiden kozmetiğe, bijuteriden mobilyaya, ayakkabıdan konfeksiyona, manavdan kasap sektörüne kadar her alanla ilgili ürünleri sattıkları için, bu alandaki her esnafımız olumsuz etkilenmektedir. Bu bakımdan alışverişlerimizdeki duyarlılığımızı mahallemizdeki esnafımızdan yana kullanalım.” diyerek, esnaf ve sanatkârın ekonominin itici gücü olduğunu söyledi.


İMKÂNLAR ÖLÇÜSÜNDE PAYLAŞIM VE DESTEKLERİMİZİ ARTIRALIM
Mübarek Ramazan ayının maneviyatı çerçevesinde yapılacak yardımların mümkün olduğunca dar gelirli ve ihtiyacı olanlara sessizce ve karşı tarafı incitmeden yapılmasını da isteyen milletvekili Öztürk; “Nasıl ki; mahallemizdeki esnaftan yapacağımız her türlü alışveriş o esnafımıza katkı sunacaksa, Ramazan münasebetiyle yapacağımız yardımlar da karşı tarafa ciddi destek olacaktır. Bu bakımdan mümkün olduğunca, imkânlarımız çerçevesinde ihtiyacı olan, dar gelirli vatandaşlarımızla paylaşacağımız desteklerimizin büyüklüğü yüzleri bayram öncesi bir parça güldürecek, yürekleri ısıtacaktır.” dedi. 


RAMAZAN-I ŞERİF TÜM İNSANLIĞA HAYIRLAR GETİRSİN
TBMM’deki açıklamasını başta Türk-İslam Alemi’nin mübarek Ramazan ayını kutlayarak sürdüren milletvekili Öztürk; “Bu mübarek ayda bizlere düşen görev yardımlaşmanın ve dayanışmanın güzelliğini en güzel şekilde yaşayıp yaşatmaktır. ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.’ Hadis-i Şerif´inin rehberliğinde, Kırıkkaleli hemşerilerimizin Ramazan-ı Şerif’ini en içten dileklerimle tebrik ediyor, bu mübarek ayın İslam âlemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, kardeşlik ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.


Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Karakeçili’den Öztürk’e tam destek 

İlginizi Çekebilir

Öztürk’ten yatırımcılara çağrı!

İlginizi Çekebilir

“MHP’nin bayrağını daha ileriye taşıyacağız”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

93127

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171