Türkiye’nin öncü savunma sanayii kuruluşlarından MKE, tarihinde ilk kez Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Ensititüsü’nün (SIPRI) hazırladığı dünyanın en büyük 100 savunma şirketi arasına girmeyi başardı. Bir önceki yıl listede 102’inci sırada bulunan MKE, bu yıl hazırlanan listede 9 sıra birden yükselerek 93’üncü sırada yer aldı.
SIPRI tarafından hazırlanan raporda MKE’nin silah ve askeri hizmet satış gelirleri 2024’te 1,21 milyar dolar olarak kaydedilirken, bu başarıyla MKE “dünyanın en büyük 100 savunma sanayii şirketi” ligine ilk kez adını yazdırmış oldu. Geçtiğimiz aylarda yayınlanan ‘Defense News Top 100’ listesinden sonra SIPRI (Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü) listesinde de ilk yüze giren MKE, başarısını küresel arenada bir kez daha tescillemiş oldu.
Günümüz harp sahası ihtiyaçları gözetilerek başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere, uluslararası iş ortaklarına verimli ve yerli ürünler sunan MKE, ileri mühendislik kabiliyetleri, engin tecrübesi ve yüksek teknolojiye dayalı ürün portföyüyle küresel savunma sanayii sahnesinde Türkiye’nin yükselişine önemli katkılar sağlamayı sürdürüyor.
MKE gibi öncü kuruluşlarıyla millî ve bağımsız savunma sanayii hedefine doğru kararlılıkla ilerleyen Türkiye, her geçen yıl küresel savunma pazarında söz sahibi ülkeler arasında yerini giderek sağlamlaştırıyor.

Vali Makas, Delice'de yatırımları yerinde inceledi

Nevşehir’de aranan iki şahıs tutuklandı

Hastanede sorun ve talepler gideriliyor
Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.
Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale
info@gazetekale.com
03183331171
03183331171