KIRIKKALE
21°
04:7

Öğleye kalan Süre

Kutluca: “Vaat konusunda çok bonkörler”

Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, ülke gündemine yönelik açıklamalarda bulundu. Kutluca, “İktidardakiler, ‘Enflasyonu tek haneye indireceğiz’ demişlerdi. Şu an enflasyon ne durumda? Hayaller tek haneli enflasyon, gerçekler ise 3 haneli enflasyon”


ŞU AN ENFLASYON NE DURUMDA?
Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, düzenlediği basın açıklamasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Ekim ayının hem ülke hem de parti olarak yoğun bir tempo ile başladığını belirterek, yaşanılan hadiselerin tahminlerden hızlı gerçekleştiğinin altını çizdi. 6’lı masanın 2 Ekim’de CHP ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantısının yeni dönemin ilk toplantısı olduğunu belirten Kutluca, masa tarafından belirlenecek adayın Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı olacağına inandıklarını ifade etti.  İktidarın 2023 için enflasyonu tek haneli rakamlara indirme hedefini hatırlatan Kutluca, “İktidardakiler, ‘Enflasyonu tek haneye indireceğiz’ demişlerdi. Şu an enflasyon ne durumda? Hayaller tek haneli enflasyon, gerçekler ise 3 haneli enflasyon.” dedi. 


İKTİDAR HAZIRLIĞINI  KONGRE İLE TAÇLANDIRACAĞIZ
Saadet Partisi’nin Yüksek İstişare Kurulu, Genel İdare Kurulu ve İl Başkanları Toplantılarının geçen haftalarda gerçekleştirildiğine dikkat çeken Kutluca, toplantıların sonucunda alınan kongre kararını hatırlatarak, “Yasal zorunluluk gereği, Saadet Partimizin 8’inci Olağan Büyük Kongresi’nin 30 Ekim Pazar günü geniş bir katılımla, coşku ve heyecanla gerçekleştireceğiz. ‘Seçimlere ve iktidara hazırlık’ çalışmalarımızı taçlandıracağımız bu kongremizin partimize, milletimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.


BİRLİKTE ÇOK DAHA GÜÇLENECEKTİR
Gerçekleştirilecek kongre ile parti teşkilatının heyecanının pekiştirileceğini belirten Kutluca, çalışmalarının da hızlanacağına dikkat çekerek, “İnsanca yaşamın mümkün olduğu, insanca yaşanan bir Türkiye için, her zamankinden çok daha kararlı ve azimli bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. 81 il ve 922 ilçemizden teşkilat mensuplarımızın ve vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştireceğimiz kongremiz, heyecanımızı pekiştireceğimiz, azim ve gayretimizi daha da artıracağımız bir kongre olacaktır inşallah. İnanıyoruz ki, yeni dönemde iktidarın da güçlü bir aktörü olacak partimiz, bu kongre ile birlikte çok daha güçlenecektir.” diye konuştu.

VATANDAŞLAR BÜYÜK SORUN İÇİNDE BOĞUŞUYOR 
Açıklanan açlık sınırının asgari ücretin üzerine çıktığını hatırlatan Kutluca, asgari ücretin yoksulluk sınırına göre belirlenmesi için çağrıda bulunurken, “Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 7 bin 250 TL oldu. Bu tutar asgari ücretten bin 750 lira daha fazla. Aslında utanç verici. Yoksulluk sınırı asgari ücretin dört katını aştı ve 23 bin 600 liraya yükseldi. Hedef yoksulluk sınırında bir ücretin genel kabul görmesi olmalı. Yoksulluk sınırı dediğimiz sınır bir ailenin bütün ihtiyaçlarını karşılayacağı bir sınırdır. Maalesef geleceğimize umutla bakamıyoruz. Ülkenin bugünü değil, yarınları da borçlarla, kamu özel işbirliği projeleri ile ipotek altına alındı” diye konuştu.

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

CHP’de Genel Başkan seçimini 812 oyla Özgür Özel kazandı. Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı.

İlginizi Çekebilir

Kutluca: “Millet ittifakı yolunda kararlılıkla ilerleyeceğiz”

İlginizi Çekebilir

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, Kırıkkale'de kadınlarla bir araya geldi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

15602

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171