KIRIKKALE
24°
02:28

İkindi'ye Kalan Süre

Kırıkkaleli kadınlar yeteneklerini keşfediyor

Kırıkkale Belediyesi’nin açtığı kurslarda, kursiyerler yeteneklerini keşfediyor. Buraya gelen kursiyerler unutulmaya yüz tutmuş sanat dallarını gelecek kuşaklara aktarıyor.


UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ SANAT DALI
Kırıkkale Belediyesi’nin Mahalle Konakları’nda açtığı el sanatları atölyeleri, unutulmaya yüz tutmuş sanat dallarını gelecek nesillere aktarmada köprü görevi görüyor. Kırıkkale Tarihi evlerde açılan kursta Kırıkkaleli kadınlar, cam ve mozaik kursuna katılarak, unutulmaya yüz tutmuş sanat dallarını yaşatıyor.

“EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORLAR”
Eğitimlere gösterilen ilgiden memnun olduklarını dile getiren Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Hanımlarımız bu kurslarımıza katılarak sosyalleşiyor. Ayrıca, hobi olarak takip ettikleri bu kurslarda aldıkları eğitimleri, daha sonra mesleğe dönüştürerek gelir elde edebiliyorlar. Özellikle cam ve mozaik kursunda kursiyerlerimiz bir birinden güzel eserler ortaya çıkarıyor. Bunların satışlarını da yaparak ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar.” dedi.

TİCARETİNİ YAPACAĞIZ
Kırıkkale Belediyesi’nin düzenlediği Cam Mozaik kursunu sosyal medyadan öğrendiklerini dile getiren kursiyerler, verilen eğitimlere keyifle katıldıklarını ve bu kurslar sayesinde bir sanat dalı hakkında bilgi sahibi olduklarını dile getirdi. Bu işe hobi olarak başladıklarını ancak zamanla bu işten para kazanabildiklerini belirten kursiyerler, bu işin ticaretini yapmak istediklerini belirtti. 

“KIRIKKALE EVLERİ’NE GELEREK KURSA KATILABİLİRSİNİZ”
Öte yandan, Kırıkkale Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Cam ve Mozaik kursuna katılmak isteyenlerin, hafta içi mesai saatlerinde Tarihi Kırıkkale Evleri’ne gelerek kursa müracaat edebilecekleri belirtildi. 

İlginizi Çekebilir

Zabıta ekiplerinden dilenci operasyonu!

İlginizi Çekebilir

Ersan: “Bu arsa satışına karşıyız”

İlginizi Çekebilir

Saman yüklü tır alev aldı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

41047

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171