KIRIKKALE
24°
03:10

İkindi'ye Kalan Süre

Kırıkkaleli erkekler dikkat! Bu virüs erkekleri öldürüyor!

İnsanlar Koronavirüsün şokunu üzerlerinden tam yeni atmış derken şimdi de ortaya yeni bir virüs çıktı. Japon bilim insanları tesadüfen sadece erkekleri öldüren yeni bir virüs keşfettiklerini açıkladı.


JAPON BİLİM İNSANLARI AÇIKLADI
İki yıl önce dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs (Covid-19) ardından şimdi de ortaya erkekleri öldürdüğü iddia edilen bir virüs ortaya çıktı. Japon bilim insanları tesadüfen sadece erkekleri öldüren yeni bir virüs keşfettiklerini açıkladı. Söz konusu açıklama kısa sürede dünya medyasında yankı uyandırdı.

ZARARLI BÖCEK POPÜLASYONU
Japon bilim insanları uzun zamandır yaptıkları çalışmaların sonucu aldı. Bu kapsamda keşfedilen yeni virüsün DNA'sı ve hareketleri incelendi. Tırtıllar üzerinde gerçekleştirilen çalışmada virüsün, sadece erkekleri öldürmek üzere evrimleştiği basınla paylaşıldı. İngiliz bir uzman bu virüsle beraber zararlı böcek popülasyonunun azalacağını düşünüyor. Japonya Ulusal Tarım ve Gıda Araştırma Örgütü'nden araştırmacı ve çalışmanın yazarlarından biri olan Daisuke Kageyama, 'Yakın gelecekte bunun gibi çok daha fazla vakanın keşfedileceğini umuyorum' dedi.

VİRÜS NASIL BULUNDU?
Minami Kyushu Üniversitesi'nde araştırma teknisyeni olan Misato Terao, virüsün tesadüfen bulunduğunu kaydetti. Terao, üniversitenin terasında hava alırken tırtılların bitkileri daha farklı şekilde kemirdiğini gördü, ve bu tırtılları böcek fizyoloğu uzmanı Yoshinori Shintani'nin laboratuvarına bıraktı.

ERKEK KATİLİ BİR VİRÜS
Shintani, tırtıllar üzerinde yaptığı çalışmalarda böceklerin hepsinin ilginç bir şekilde dişi olduğunu fark etti. Çalışma alanındaki erkek tırtıllarla bu dişileri çiftleştiren Shintani, 13 nesil sonra bile bu tırtılların büyük çoğunluğunun dişi olduğunu yalnızca 3 adet erkek tırtılın hayatta kaldığını belirledi. Shintani, bu durumla birlikte ellerinde 'Erkek katili' bir virüsün olduğunu hemen anladı.

İlginizi Çekebilir

492 kişi virüse yenik düştü!

İlginizi Çekebilir

COVID-19 cezaları geri iade edilecek 

İlginizi Çekebilir

Vaka sayıları yükseliyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

59108

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171