KIRIKKALE
25°
02:13

Öğleye kalan Süre

Kırıkkale’de kafes operasyonu!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatıyla Türkiye genelinde önemli operasyonlar yapılıyor. Kırıkkale dahil 56 ilde düzenlenen ‘Kafes’ operasyonuyla birçok kişi gözaltına alındı. 


KREDİ KULLANIM USULSÜZLÜĞÜ 
Suç örgütü üyelerine yönelik Kırıkkale dahil 56 ilde düzenlenen "Kafes" operasyonu kapsamında İstanbul'da 17 şüpheli yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, usulsüz kredi kullandırıldığı yönünde bir banka tarafından yapılan şikayet üzerine çalışma başlattı. Kovid-19 salgını döneminde bankanın "Esnaf Destek Paketi" adı altında 25'şer bin liralık kredi ve kredi kartı kullandırılmasına ilişkin usulsüzlük yapıldığı tespit edildi.


EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLEDİ
Aralarında eski banka personelinin de bulunduğu 22 şüphelinin, kredi kullanacak kişilere geriye dönük vergi kaydı oluşturduklarını belirleyen ekipler, gerçekte vergi mükellefi veya esnaf olmayanları vergi mükellefi yaparak yasa dışı yollardan kredi kullandırdıklarını ortaya çıkardı. Ekipler, müşteki bankayı güncel enflasyon karşılığı olarak 12 milyon lira zarara uğrattıkları belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik saptadıkları adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.


BİR BİR YAKALAYIP ADALETE TESLİM EDECEĞİZ
17 şüpheli gözaltına alınırken adreslerinde bulunmayan 5 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise sürüyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise "Aziz milletimiz müsterih olsun, halkımızın huzurunu kaçıran mali suç örgütlerine, organize suç örgütlerine ve çetelere nefes aldırmayacağız. Şafak sökerken de gün batarken de her an enselerindeyiz, hepsini bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.


150 ŞÜPHELİ YAKALANMIŞTI
Emniyet Genel Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, İl Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Şube Müdürlüklerince, Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 56 ilde suç örgütü üyelerine yönelik eş zamanlı düzenlenen "Kafes" operasyonunda 150 şüpheli yakalanmıştı.

Haber: Büşra Özbek 

İlginizi Çekebilir

Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Kırıkkale’de son durum!

İlginizi Çekebilir

Altında son durum ne?

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de asansör hırsızı yakalandı!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

11181

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171