KIRIKKALE
26°
03:33

Öğleye kalan Süre

Kırıkkale'de 10 dakikada vakaya ulaşıyorlar

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, vakalara ulaşma süresini açıkladı. Ağırtaş, “İlimizde acil yardım taleplerine kent merkezinde ilk 10 dakikada, kırsal yerleşim yerlerinde ilk 30 dakikada ulaşım oranımız yüzde 96’ya ulaşmıştır” dedi.


30 TAME TAM DONANIMLI AMBULANS
1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş açıklamalarda bulundu. Ağırtaş, “ Ülkemizde her yıl 1-7 Aralık tarihleri Acil Sağlık Hizmetleri Haftası olarak kutlanmaktadır. Acil Sağlık Hizmetleri yurdumuzun dört bir yanını saran, en ücra noktalara ulaşabilen kesintisiz sağlık hizmetini vatandaşlara ulaştırmayı hedef almaktadır. Acil Sağlık Hizmetlerinin amacı; doğal afetler ve kazalarda oluşan yaralanmalarda, acil hastalık durumlarında en hızlı ve en doğru müdahale ile ölümlerin önlenmesi ve sakatlık riskinin en aza düşürülmesidir.”

380 ACİL SAĞLIK HİZMET PERSONELİ VAR
Ağırtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İlimizde Acil Sağlık hizmetlerinin sunumunda hasta ve yaralılara her türlü coğrafi ve iklim şartlarında ulaşabilmek amacıyla bünyemizde; 19 adet Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, 30 adet tam donanımlı acil yardım ambulansı, zorlu arazi ve kış şartlarında kullanılmak üzere 1 adet kar paletli ambulans, 1 adet dört sedyeli ambulans, 1 adet obez ambulans, 2 adet motosiklet ambulans, 2 adet UMKE aracı ve 1 adet acil müdahale ünite aracı ile beraber 380 acil sağlık hizmetleri personeli ve 128 UMKE gönüllüsü bulunmaktadır.”

HIZLI ŞEKİLDE VAKAYA ULAŞILIYOR
“Acil yardım talebinde bulunan kişilerin, hastanın konumuna dair adres bilgisini doğru vermesi, trafikteki diğer sürücülerin, ambulansa ait siren sesi duyduğunda veya tepe lambası yanarken gördüğünde, ambulansa yol vermesi hastaya ulaşım süresinin kısaltılması açısından hayati derecede önem taşımaktadır. İlimizde acil yardım taleplerine kent merkezinde ilk 10 dakikada, kırsal yerleşim yerlerinde ilk 30 dakikada ulaşım oranımız 2023 yılı içerisinde yüzde 96’ya ulaşmıştır.”

EĞİTİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
“İlimiz Acil sağlık hizmetlerinin verimliliğini ve kalitesini artırmak adına lojistik altyapımızı sürekli güçlendirmekte, personelimizin bilgi ve becerisini artırmak adına hizmet içi eğitimlerimiz aralıksız devam etmektedir. Acil sağlık hizmetlerinin her anında, en önemli ve en hassas noktalarında daima göreve hazır olarak bulunan, vazgeçilmez temel taşı olan acil sağlık hizmetleri personellerimize şükranlarımı sunuyor; bu vesile ile 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kutluyorum” dedi.

Haber:Süleyman Ok 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

14319

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171