Program çerçevesinde yapımı süren 175 baş kapasiteli modern büyükbaş besi işletmesinde çalışmaların devam ettiği bildirildi. Yetkililer tarafından gerçekleştirilen saha ziyaretinde, projenin son durumu yerinde incelenirken yatırımın bölge hayvancılığına sağlayacağı katkılara dikkat çekildi. Proje kapsamında modern ahır inşaatının yanı sıra gübre çukuru, çoban evi ve yem deposu gibi temel yapıların kurulumunun sürdüğü ifade edildi.
Ayrıca işletmede kullanılacak makine ve ekipmanların da hibe desteği kapsamında temin edileceği belirtildi. Yatırımın finansmanında Bakanlık tarafından sağlanan yüzde 50 hibe desteğinin önemli bir katkı sunduğu vurgulanırken, projenin tamamlanmasıyla birlikte hem üretim kapasitesinin artması hem de kırsal kalkınmanın desteklenmesi hedefleniyor. Modern altyapıya sahip tesisin, bölgedeki hayvancılık faaliyetlerine örnek teşkil edeceği değerlendiriliyor.
Yetkililer, üretimi büyüten ve kırsalda kalkınmayı güçlendiren yatırımların desteklenmeye devam edeceğini belirterek projenin ilçe ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti. Yapımı devam eden besi işletmesinin tamamlandığında üreticilere önemli fırsatlar sunması bekleniyor.

Ödüllü tavla turnuvası heyecanı başlıyor

KPSS şartsız istihdam sağlanacak

Kırıkkale FK’dan Bingöl’e cevap: “Misafirperverliğimize gölge düşürdünüz!”
Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.
Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale
info@gazetekale.com
03183331171
03183331171