KIRIKKALE
21°
03:18

İmsak'a Kalan Süre

Hep birlikte sağlık için yürüdüler 

İnsan sağlığına dikkat çekmek amacıyla ‘Dünya Yürüyüş Günü’ nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı personeller yürüyüş gerçekleştirdiler.


OBEZİTENİN DOĞURDUĞU HASTALIKLAR
Toplumda farkındalık oluşturmak, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirmek, fiziksel aktivite düzeyini artırmak amacı ile yapılan yürüyüşe çok sayıda personelimiz katıldı. Yürüyüşte, obezitenin doğurduğu hastalıklar, fiziksel aktivite ve hareketli yaşamın önemine dikkat çekilerek, yapılacak fiziksel aktivite ve düzenli yapılan yürüyüşlerle sağlıklı bir yaşama kavuşulabileceği vurgulandı.


HAREKETSİZ YAŞAM, SAĞLIĞI OLUMSUZ ETKİLİYOR
İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, “1-2 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” nedeniyle açıklamalarda bulundu. Ağırtaş, “Sağlığınız için günlük en az 30 dakika yürüyüş gerçekleştirin” dedi. Ağırtaş, “Her geçen gün oturarak her zamankinden daha fazla zaman geçiriyoruz. İş yerinde, işe giderken veya evde bilgisayar karşısında olsun, bu hareketsiz yaşam tarzı sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Çalışmalar hareketsizliğin yaşam süresini daha olumsuz gazetekale.com şekilde etkilediğini gösteriyor. Ülkemizde de 1-2 Ekim günleri yürüyüş günü olarak kutlanmaktadır. Amerikan Kalp Derneği ise, Nisan ayının ilk Çarşambasını Ulusal Yürüyüş Günü ilan ederek herhangi bir ekipmana ihtiyaç duymadan rahat ayakkabılarınızı giyip 30 dakika yürüyerek bugünün kutlanabileceğini duyurmaktadır.”  

YAPILABİLECEK İDEAL BİR AKTİVİTE
“Yürüyüş yapmak tüm yaştaki bireyler için en yaygın ve kolay uygulanabilen dayanıklılık (aerobik) aktivitesidir. Dayanıklılık aktiviteleri vücudumuzun oksijeni kullanma kapasitesini arttıran, büyük kas gruplarının dinamik ve ritmik olarak çalıştığı aktivitelerdir. İçinde bulunduğumuz süreçte sosyal mesafeyi koruyarak bireysel olarak yapacağımız yürüyüş aktivitesi fiziksel ve ruhsal açıdan sağlığımızı destekleyeceği gibi pandemi sürecinde kendimizin ve toplumun sağlığını riske atmadan yapabileceğimiz ideal bir aktivitedir. 

ENFEKSİYONLARA KARŞI DİKKAT EDİN 
“Yürüyüş gününde yürüyüşe başlamadan önce uygun ayakkabı ve rahat giysilerin giyilmesi önerilir.  Enfeksiyon hastalıklarından korunmak için gerekli hallerde maske ve mesafe kurallarına uygun şekilde yürüyün ve konuşun. Daima merdivenleri tercih edin. Asansörü ve yürüyen merdivenleri boş verin ve bunun yerine merdivenlerden çıkın. Buluşma ayarlarken kafe veya restoranda oturmak yerine, arkadaşlarınızla bir araya gelmek için parka gidin. Öğle yemeğinde yürüyün. Masanızdan uzaklaşın ve öğle yemeği yürüyüşü ile kafanızı boşaltın."

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Bu nine Cumhuriyet ile aynı yaşta

İlginizi Çekebilir

50 yaş ve üzeri prostat kanserine dikkat!

İlginizi Çekebilir

Üniversite öğrencileri AIDS hakkında bilgilendirildi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

31249

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171