KIRIKKALE
26°

Hareketsiz yaşam, ölüm riskini yüzde 20 ila 30 artırıyor

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, ‘10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Et Günü’ dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajda, fiziksel aktivitede bulunmayan bireylerin ölüm riskinin yüzde 20 ila 30 arasında arttığı belirtildi.


“BİRÇOK HASTALIK RİSKİ AZALIYOR”
Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, 10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Et Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Fiziksel aktivitenin öneminden bahseden Ağırtaş mesajında şu ifadelere yer verdi; “Fiziksel aktivite, günlük yaşam içerisinde kas ve eklemlerimizi kullanarak enerji tüketimi ile gerçekleşen herhangi bir bedensel hareket olarak tanımlanmaktadır. Düzenli fiziksel aktivite; yüksek tansiyon gibi kardiyovasküler hastalık, diyabet, meme ve kolon kanseri ve depresyon riskini azaltmaktadır. Fiziksel aktivite yetersizliği en çok yüksek gelirli ülkelerde görülse de, orta gelirli ülkelerde özellikle kadınlarda çok yüksek seviyelerde görülmektedir. Fiziksel aktivite ile koroner kalp hastalığı, inme ve diyabet riskinin azaltılması arasında direkt bir ilişki vardır.”

 “YETİŞKİNLERİN YÜZDE 31’İ YETERİNCE HAREKETLİ DEĞİL”
“DSÖ’nün 2008 yılı raporunda dünya genelinde 15 yaş ve üzeri yetişkinlerin %31’nin yeterince hareketli olmadığı belirtilmiştir. Sağlık Bakanlığı tarafından 2011’de yapılan “Kronik Hastalıklar Risk Faktörleri Araştırması”na göre ise Türkiye genelinde kadınların %87’si, erkeklerin ise %77’sinin yeterli ölçüde fiziksel aktivite yapmadığı belirlenmiştir. Bu durum hareketsiz yaşam tarzının ülkemiz için ciddi boyutlarda olduğunu ortaya koymaktadır.”

 “ÖLÜM RİSKİ YÜZDE 20-30 ARTIYOR”
“Yeterli düzeyde fiziksel aktivite yapmayan bireylerin, haftada 4-5 gün ve günde 30 dakika hafif veya orta düzeyde fiziksel aktivite yapan bireylere göre ölüm riskinin %20-30 arasında arttığı bildirilmiştir. Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel inaktivite (fiziksel hareketsizlik), dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır (dünya genelindeki ölümlerin % 6’sı). Obezitenin artmasına neden olan önemli faktörlerden biri de hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşmasıdır.”

İlginizi Çekebilir

Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Kırıkkale’de son durum!

İlginizi Çekebilir

Arıza giderildi, sular verilmeye başladı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de 109 araç trafikten men edildi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

17375

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171