KIRIKKALE
24°
05:42

İmsak'a Kalan Süre

Vurgun’dan ‘18 Mart Çanakkale Zaferi’ mesajı

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vurgun mesajında, “Ecdadımız Müslümanların birliği ve dirliği için, İslam’ın başşehri İstanbul düşmesin diyerek, Mekke için, Medine için, Kudüs içi


“250 BİN DELİKANLI KENDİ CANINDAN GEÇTİ”
Çanakkale Savaşı’nda dünyanın en güçlü donanmasına karşı 250 bin gencin kendi hayatından vazgeçtiğini belirten Vurgun; “Ümmetin kutlu anaları on dördünde, on beşinde olan kuzucuklarını cepheye gönderdi. Dünyanın en güçlü donanmaları boğazdan geçmesin diye iki yüz elli bin delikanlı kendi canından geçti. Ecdadımız Müslümanların birliği ve dirliği için, İslam’ın başşehri İstanbul düşmesin diyerek, Mekke için, Medine için, Kudüs için, Şam için, Bağdat için, Diyarbakır için, Hakk’a yürüdüler.” dedi.

“ÇANAKKELE GEÇİLMEZ KELİMESİNİ DAĞA TAŞA YAZMAK YETMİYOR”
Türkiye’de bulunan NATO üstleri, füze kalkanı ve patroit rampalarının ataların şehitlerini sızlattığını dile getiren Vurgun; “Bugün de bu topraklarda bulunan NATO üsleri, füze kalkanı ve patriot rampaları şehit dedelerimizin kemiklerini sızlatmaktadır. Biz ecdadımızla iftihar ettiğimiz kadar, ceddimizin de bizimle iftiharı için çalışmamız gerekiyor. ‘Çanakkale Geçilmezi dağa taşa yazmak yetmiyor. Boğaza yazdığımız Çanakkale Geçilmez ile attığımız Çanakkale Geçilmez manşetiyle, okuduğumuz Çanakkale Geçilmez şiiriyle Çanakkale geçilmez olmuyor. Bir zafer günü de olsa, acı da olsa; Çanakkale’nin sinsice geçildiğini görmek ve bilmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

99393

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171