KIRIKKALE
24°

Vaka artışının sürdüğü ’yüksek riskli’ Kırıkkale’de toplu taşıma araçları denetlendi


Korona virüs (Covid-19) risk değerlendirme haritasında turuncu renk ile yüksek riskli iller arasında yer alan Kırıkkale’de toplu taşıma araçları denetlendi. Kentteki vaka sayılarında artışın sürdüğünü ve, tedbirlerle bunu geriletmeyi hedeflediklerini kaydetti.
İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen ‘Haftalık Tematik Denetim’ genelgesi kapsamında Kırıkkale’de de çalışmalar sürüyor. Korona virüs (Covid-19) ile mücadelenin daha etkin sürdürülebilmesi için yüksek riskli iller arasında bulunan Kırıkkale’de toplu taşıma araçlarında denetimler yapıldı. 

"Artışımız devam ediyor ama alınan tedbirlerle mavi listeye doğru ilimizi taşımayı umuyoruz"
Kent genelinde bin ekiple beraber denetimlerin sürdüğünü kaydeden yapılan açıklamada açıklamada, "Bugün pandemiyle mücadelede bütün salgın denetim ekiplerimiz, belediyemiz ve odalarımızla beraber vatandaşları uyarıp pandemiyle ilgili alınacak tedbirler noktasında herkesin bu kurallara uyması için denetimlerde bulunuyorlar. Konu bazlı denetimler yapıyoruz. Bugün de toplu taşıma araçlarında denetimlerimiz devam ediyor. Yeni dönemde bin kadar personelimizin katılımıyla neredeyse 24 saat esasına dayalı denetimlerimiz var. Hep beraber bu kurallara uyarak pandemiyi gerileteceğiz. Şu anda turuncu listedeyiz. Artışımız devam ediyor ama alınan tedbirlerle, vatandaşlarımızın duyarlılığı ve hassasiyetiyle birlikte bunu önce sarı ardından da mavi listeye doğru ilimizi taşımayı umuyoruz. Hep beraber bunun gayreti içerisindeyiz. Tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
Ayrıca İl Salgın Denetim ekiplerinin araçlarının hoparlörlerinden de vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanların yanı sıra cadde ve sokaklarda uyarılarda bulunuluyor.
 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

43295

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171