KIRIKKALE
21°
02:1

Öğleye kalan Süre

Tütün denetim ekiplerine hizmet içi eğitim verildi

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından Kırıkkale’de tütün ve tütün mamullerinin kullanılmasının önlenmesi amacıyla sahada tütün denetimi yapan ekiplere hizmet içi eğitim verildi.


TÜTÜN DENETİM EKİPLERİN EĞİTİM VERİLDİ
İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından Kırıkkale’de tütün ve tütün mamullerinin kullanımının önlenmesi, Sağlık Bakanlığı uygulamalarının sahada denetim yapan personellere anlatılması, birliğin ve etkinliğin arttırılması amacıyla tütün denetim ekiplerine hizmet içi eğitim verildi. Hacı Hidayet Doğruer Toplantı Salonu’nda verilen eğitime il ve ilçelerde tütün denetiminde görevli personel katıldı. Eğitimde; İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi Sorumlusu Uzman Ziya Bilgin, KETEM Birimi doktorlarından Elmas Şen ile Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddeler Birimi personeli Tuncay Deniz tarafından katılımcılara tütün kontrolü alanında bugüne kadar yapılan çalışmalar, tütün ürünlerinin zararları ve pasif etkilenim, denetimde etkin iletişim ve krizle baş etme, etkin denetim yöntemleri ile denetimde karşılaşılan sorun ve çözümler konularında bilgiler verildi. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda uygulamada standardın sağlanması, Türkiye’nin bu alanda yapmış olduğu ve diğer ülkelere referans olan çalışmalarının anlatılması, denetimlerin daha etkin ve verimli olmasına yönelik planlar gözden geçirildi.

 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

89026

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171