KIRIKKALE
24°
00:55

Yatsı'ya Kalan Süre

Erbakan: “Türkiye’nin sorunlarını çözeceğiz”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Türkiye’nin sorunlarını çözmeye talip olduklarını ve millete daha refah düzeyi yüksek bir ekonomi sağlayacaklarını söyledi. Erbakan, hükümetin ekonomi ve tarım politikalarını eleştirdi.


BİZLER HER ZAMAN MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ 
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Rize'de partisinin 2. Olağan Kongresi'ne katıldı. Dr. Fatih Erbakan, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dört bir köşesinde il kongrelerini yaptıklarını, Yeniden Refah Partisi'nin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Hükümetin ekonomi ve tarım politikalarını eleştiren Erbakan, bu alanlardaki sorunların ancak Milli Görüş'le çözülebileceğini ifade etti.

ÇİFTÇİLER, TARLALARINA GÜBRE ATAMADI 
Çay üreticilerinin enflasyon oranın çok olmasından dolayı çaydan kazandığı paranın hemen bittiğini söyleyen Erbakan, "Yaş çay üreticileri bir senede 3'e katlanan gübre fiyatları nedeniyle çay tarlalarını gübreleyemedi. Bundan dolayı verimlerinde büyük bir düşme oldu, gelirleri azaldı. Bunun üstüne açıklanan yaş çay alım fiyatı yeterli gelmedi. Bunun üzerine yüzde 181'lik bir enflasyonla o açıklanan fiyat dahi daha eline geçmeden buhar oldu gitti.

BU ARTIŞLAR ÇAY FİYATLARINA YANSIMALIYDI 
“Böyle bir durumda çay üreticisi, çay müstahsili perişan durumda. 20 sene AK Parti'ye en yüksek oyu veren Rize'de çay üreticileri iktidardan şikayetçi ve perişan. Bu durumda en azından Haziran ayının sonuna doğru asgari ücrete yapılan yüzde 30'luk artışın çay alım fiyatına yapılması gerekiyordu. İktidar olur olmaz Erbakan hocamızın 54. hükümette yaptığı o artışları Yeniden Refah Partisi olarak inşallah biz de yapacağız" şeklinde konuştu.

İKTİDAR OLMAYA GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORUZ 
Erbakan, yıllarca milli görüşün önünü kesmek için iki kutup çıkarıldığını belirterek, "Dediler ki sağcılar buraya, solcular buraya. CHP’ye solcular, Adalet Partisi’ne sağcılar, Anavatan Partisine sağcılar, SHP’ye solcular. İki tane kutup var. Muhalifsen masa başındakilere gideceksin, Cumhur İttifakı isen kasa başındakilere gideceksin. Onun dışında hiçbir alternatif yok. Şimdi de Erbakan hocamızın yıllarca gulu gulu dansı dediği gibi masa başındakiler, kasa başındakiler oyunu oynuyor. Hacivat'la Karagöz oyunu gibi. Başka hiçbir şey yok. Burada gümbür gümbür gelen iktidar adayı Yeniden Refah Partisi var. Anadolu'yu gezdiğimiz zaman yeniden refahın ayak sesleri duyuluyor" diye konuştu.

Haber: Burak Çalışkan 
 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

60381

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171