KIRIKKALE
21°

Başından vurulan Kırıkkaleli sağlıkçı kadın, olaydan önce cinsel saldırıya uğramış!

Ankara’nın Keçiören ilçesinde anestezi teknikeri eşi Sevginur Aktaş’ı (22) tabanca ile başından vurup ağır yaraladıktan sonra intihara kalkışan Müslüm Aktaş’ın (27), olaydan önce eşine cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı. Cani koca hakkında 75 yıla ka


“İNTİHAR ETMEDİM, EŞİM BEN VURDU”
Geçen yılın Eylül ayında meydana gelen olayda, anestezi teknikeri Sevginur Aktaş ile polis memuru Müslüm Aktaş’ın evlerinden silah sesleri yükseldi. Sesleri duyan komşular polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri 22 yaşındaki talihsiz kadını başından vurularak yaralanmış halde buldu. Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Sevginur Aktaş, 2 ay yoğum bakımda tedavi gördü. Olay günü eşinin intihar ettiğini öne süren Müslüm Aktaş ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 aylık yoğun bakımın ardından yaşam mücadelesini kazanan Sevginur Aktaş ise polise verdiği ilk ifadede intihar etmediğini, eşinin kendisini vurduğunu söyledi.

CANİ KOCA CİNSEL SALDIRIDA BULUNDU
Sevginur Aktaş’ın polise verdiği ifadenin ardından, Cumhuriyet savcısı olaya ilişkin bir iddianame hazırladı. Ankara 35’inci Ağır Ceza Mahkemesi2nce kabul edilen iddianamede, talihsiz kadının olaydan hemen önce eşi tarafından cinsel saldırıya uğradığı belirtildi. Ayrıca, iddianamede, Sevginur'un ifadesinin kriminal raporu ve hekim raporu ile uyumlu olması karşısında şüpheli Müslüm'ün eşinin kendisini silahla vurduğuna dair beyanının maddi gerçeklikle bağdaşmadığı belirtildi.

“SENİ VURURUM, ÖLDÜRÜRÜM”
Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianamede; “"Olay günü taraflar arasında devam eden tartışma sonrasında şüpheli Müslüm'ün Sevginur'un ikametten ayrılmasını zorla engelleyerek yatak odasına götürdüğü ve burada rızası olmaksızın nitelikli cinsel saldırı eyleminde bulunduğu, bu durum üzerine Sevginur'un ikametten tekrar ayrılmak istediği, yine Müslüm'ün zor kullanarak yatak odasına götürerek silah ile 'seni vururum, öldürürüm' şeklinde tehditte bulunmak suretiyle mağdur müşteki Sevginur'a ateş ederek hayati tehlike geçirecek şekilde öldürmeye teşebbüs eyleminde bulunduğu tüm dosya kapsamından anlaşıldı" ifadelerine yer verildi. Öte yandan cani koca hakkında, eşe karşı öldürmeye teşebbüs, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, eşe karşı nitelikli cinsel saldırı ve eşe karşı kasten yaralama suçlarından 75 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

47064

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171