KIRIKKALE
25°
02:33

İmsak'a Kalan Süre

Bağımlı gençler, yeniden hayata tutunuyor 

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve ilgili kurum amirleri tarafından, Çankırı Valisi Abdullah Ayaz ve Heyetine Huzurköy Rehabilitasyon Merkezi'ni tanıtarak, merkezde yürütülen faaliyetleri yerinde inceledi.


YENİDEN HAYATA TUTUNUYORLAR
Kırıkkale'de uyuşturucu madde bağımlısı bireylerin tedavi edilerek yeniden hayata tutunması amacıyla Valiliğimiz tarafından kurulan Huzur Köy Rehabilitasyon Merkezi'nde yeni mesleki atölyeler faaliyete geçirildi. Çevre illerden de bu merkezde tedavi sürecine giren bireyler, 6 ay boyunca aldıkları mesleki eğitimlerin yanı sıra sosyal ve spor aktiviteleri de yaparak yeniden hayata tutunuyor.

VALİ AYAZ’A SUNUM YAPILDI
Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, makamında kendisini ziyaret eden Çankırı Valisi Abdullah Ayaz ile yaptığı görüşmenin ardından Huzur Köy'de yapılan faaliyetleri yerinde inceledi. Rehabilitasyon Merkezinin incelenmesi öncesinde Vali Ayaz ve heyetine, madde bağımlısı bireylerin tedavi edildiği merkezle ilgili sunum yapıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş tarafından yapılan sunumda; tesiste yer alan meyve bahçesi, çini, motor, sanat, mesleki iş atölyeleri, sosyal aktiviteler ve spor alanlarıyla ilgili bilgiler aktarıldı.

USTA ÖĞRETİCİLER TARAFINDAN MESLEKİ EĞİTİM VERİLİYOR
Vali Tekbıyıkoğlu, bireylerin rehabilitasyon süreci içerisinde gördükleri Psikososyal tedavilerinin yanı sıra usta öğreticiler tarafından da mesleki eğitimlerin verildiğini belirtti. Vali Tekbıyıkoğlu, tesisten faydalanan bireylerin rehabilitasyon süreci içerisinde, psiko-sosyal tedavilerinin yanında ilgili meslek eğitmenleri tarafından verilecek eğitimler ile yeterli mesleki bilgi ve beceri kazanmaları sağlanarak istihdam edilebilirlikleri artırılacağına değindi.

Haber: Meryem Tekin (Stajyer)

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de kamu yönetimi forumu başladı

İlginizi Çekebilir

Tekbıyıkoğlu: “52 kilometrelik beton yol hedefini 155 kilometreye taşıdık"

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Belediyesi'nden Bozlak Gecesi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

34662

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171