KIRIKKALE
27°
00:36

Öğleye kalan Süre

Araç kiralamak istedi, 5 bin 369 lira 78 kuruş dolandırıldı

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde ikamet eden Sadettin Cançatal, bir web sitesinden araç kiralamak isterken dolandırıldı. Araç kiralama firmasına 5 bin 369 lira 78 kuruş para yollayan Cançatal, daha sonra firma tarafından engellendi.


ARAÇ KİRALAMAK İSTERKEN DOLANDIRILDI
İddiaya göre, Kırıkkale’de ikamet eden Sadettin Cançatal, ‘Avis Araç Kiralama’ isimli internet sitesi üzerinden araç kiralamak istedi. Cançatal, 17 Haziran 2022 tarihinde, saat 12.30 sıralarında söz konusu firma ile iletişime geçerek, ilanlar arasında bulunan Ford marka bir araç kiralamak istediğini belirtti. Sitede bulunan Whatsapp destek hattı numarası ile iletişime geçen Cançatal, kendisini önce Hazal, daha sonra Dilek olarak tanıtan bir kadın ile irtibat kurdu. Söz konusu kadın veya kadınlar, daha sonra sitelerinde Kabis Sistemi olduğunu belirterek Cançatal’dan kimlik bilgisi istedi. Sitenin güvenilir olduğunu düşünen Cançatal ise kendisine Whatsapp üzerinden ehliyet ve kimliğinin fotoğrafı ile birlikte, kendisine verilen İban numarasına, B.Ö. adına, 5 bin 369 lira 78 kuruş para gönderdi.

PARAYI GÖNDERDİKTEN SONRA ENGELLENDİ
Sadettin Cançatal, para ve kimlik bilgilerini göndermesinin ardından, iletişime geçtiği telefon numaralarınca engellendi. Şahıslara ve firmaya bir süre ulaşmaya çalışan Cançatal, dolandırıldığını anlaması üzerine, polis merkezine giderek, firma ve şahıslardan şikayetçi oldu.

 

İlginizi Çekebilir

Freni boşalan kamyonet belediye binasına çarptı

İlginizi Çekebilir

Yahşihan’da aşure birlikteliği 

İlginizi Çekebilir

Tartıştığı kişiyi tabancayla vurdu!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

35773

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171