KIRIKKALE
25°
00:45

Akşam'a Kalan Süre

Ağırtaş: “Sağlığınız için günlük 30 dakika yürüyün”

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, “1-2 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” nedeniyle açıklamalarda bulundu. Ağırtaş, “Sağlığınız için günlük en az 30 dakika yürüyüş gerçekleştirin” dedi.


HAREKETSİZ YAŞAM SAĞLIĞI OLUMSUZ ETKİLİYOR 
Ağırtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Her geçen gün oturarak her zamankinden daha fazla zaman geçiriyoruz. İş yerinde, işe giderken veya evde bilgisayar karşısında olsun, bu hareketsiz yaşam tarzı sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Çalışmalar hareketsizliğin yaşam süresini daha olumsuz şekilde etkilediğini gösteriyor. Ülkemizde de 1-2 Ekim günleri yürüyüş günü olarak kutlanmaktadır. Amerikan Kalp Derneği ise, Nisan ayının ilk Çarşambasını Ulusal Yürüyüş Günü ilan ederek herhangi bir ekipmana ihtiyaç duymadan rahat ayakkabılarınızı giyip 30 dakika yürüyerek bugünün kutlanabileceğini duyurmaktadır.”  


YAPILABİLECEK İDEAL BİR AKTİVİTE
“Yürüyüş yapmak tüm yaştaki bireyler için en yaygın ve kolay uygulanabilen dayanıklılık (aerobik) aktivitesidir. Dayanıklılık aktiviteleri vücudumuzun oksijeni kullanma kapasitesini arttıran, büyük kas gruplarının dinamik ve ritmik olarak çalıştığı aktivitelerdir. İçinde bulunduğumuz süreçte sosyal mesafeyi koruyarak bireysel olarak yapacağımız yürüyüş aktivitesi fiziksel ve ruhsal açıdan sağlığımızı destekleyeceği gibi pandemi sürecinde kendimizin ve toplumun sağlığını riske atmadan yapabileceğimiz ideal bir aktivitedir. 

ENFEKSİYONLARA KARŞI DİKKAT EDİN 
“Yürüyüş gününde yürüyüşe başlamadan önce uygun ayakkabı ve rahat giysilerin giyilmesi önerilir.  Enfeksiyon hastalıklarından korunmak için gerekli hallerde maske ve mesafe kurallarına uygun şekilde yürüyün ve konuşun. Daima merdivenleri tercih edin. Asansörü ve yürüyen merdivenleri boş verin ve bunun yerine merdivenlerden çıkın. Buluşma ayarlarken kafe veya restoranda oturmak yerine, arkadaşlarınızla bir araya gelmek için parka gidin. Öğle yemeğinde yürüyün. Masanızdan uzaklaşın ve öğle yemeği yürüyüşü ile kafanızı boşaltın." 


HAREKET YAŞAMINIZIN PARÇASI OLSUN 
“Arkadaşlarınızla yürüyebilir veya kendinize biraz zaman ayırabilirsiniz. Aracınızı daha uzağa park edin. İster alışveriş yapıyor olun ister işyerindeki otoparkta olun, size yürümek için daha fazla zaman tanımak için girişten uzakta bir yer seçin. Toplu taşım araçları kullanıyorsanız bir veya iki durak erken inin ve yolun geri kalanını yürüyün. Bir soru sormak için veya iş arkadaşınızı aramak veya ona e-posta göndermek yerine kalkın ve masasına doğru yürüyün. Aktif aile zamanı yaratın. Akşam yemeğinden sonra TV karşısında oturmak yerine herkesi yürüyüşe çıkarın. Sağlığınıza yatırım yapın ve günde kaç adım attığınızı takip ederek kendinizi sorumlu tutun” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Sağlıklı yaşam için spor şart 

İlginizi Çekebilir

İlkyardım her zaman hayat kurtarır 

İlginizi Çekebilir

Obez bireyler için sağlıklı beslenme önerileri

Haber Yorumları

Yorum Yaz

12441

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171