KIRIKKALE
24°
02:12

İmsak'a Kalan Süre

492 kişi virüse yenik düştü!

Yaklaşık iki yıldır hayatımızda olan Koronavirüs, yeniden artış göstermeye başladı. Salgına karşı gerekli aşılamalar yapılsa da, uzmanlar hijyen konusunda vatandaşların gerekli önlem almasını fayda görüyor. 


HİJYEN KURALLARINA UYUM GÖSTERİLMELİ 
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de etkisini gösteren Koronavirüs salgınına karşı her alanda aşılama çalışmaları yapılsa da burada en büyük görev vatandaşlara düşüyor. Salgına karşı gerekli hijyen önlemlerinin alınması, salgının önlenmesi ya da aşıların yaptırılması hastalığın hafif şekilde atlatılmasına yardımcı olabiliyor. Özellikle kalabalık ve havasız ortamlarda daha hızlı şekilde yayılabilen virüse karşı uzmanlar, vatandaşların gerekli hijyen kurallarına uyum göstermesinde büyük fayda olduğunu söylüyor. 

SALGINA KARŞI EN BÜYÜK SİLAH AŞI 
Koronavirüs salgınının yeniden yükseliş gösterdiği şu günlerde, en büyük silahın aşı olduğu bir kez daha hafızalardaki yerini koruyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, “Aşının özellikle risk grubundaki bireylere olan olumlu katkısı apaçık ortadadır. Hem kendimizi, hem sevdiklerimizi korumak için mutlaka aşı yaptırmalıyız. Aşılarını tamamlamayanlar aşılarını tamamlamalı, hatırlatma dozu sırası gelenler ise biran önce vakit kaybetmeden aşılarını yaptırmalıdırlar” dedi.

GÜNLÜK 70-80 KİŞİNİN TESTİ POZİTİF ÇIKIYOR 
Yaklaşık iki yıldır hayatımızda olan Koronavirüs vakaları kapsamında Kırıkkale’de bugüne kadar 492 kişi hayatını kaybetti. Müdür Ağırtaş, “Günlük 70-80 kişinin testi pozitif çıkıyor. Ortalama ise günlük 150-200 kişiye test yapılıyor. Şuana kadar hastanede 5 kişi virüs nedeniyle tedavi görüyor, 1 kişi ise yoğun bakımda. Test pozitiflik oranı ise ortalama yüzde 50. Virüsün ilk görüldüğü günden itibaren bugüne ise toplamda 76 bin 800 kişi virüse yakalandı. Evlerinde tedavi görün kişi sayısı ise 680.”


KALABALIK YERLERDE FAZLA KALMAYIN 
Ağırtaş, “Aşı sıranız geldikten sonra ALO 182'yi arayarak veya Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden (MHRS) randevunuzu alarak ilgili kuruluşlarda aşınızı kolay bir şekilde yaptırabilirsiniz. Aşılama hizmetimiz Yüksek İhtisas hastanemizde gece 24:00'a kadar hafta sonu da dahil hizmet vermektedir. Vatandaşlarımız olabildiğince kalabalık ve havasız yerlerde kalmasın” dedi. 

Not: Bu bilgiler 19 Ağustos 2022 Cuma günü ve öncesine aittir.

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Bakan Koca’dan, kapanma ile ilgili açıklama

İlginizi Çekebilir

Geri dönüşüm farkındalığı için medikal maskelerden gelinlik tasarladı

İlginizi Çekebilir

Vaka sayıları yükseliyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

38142

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171