150 LİRAYI AŞTI
Türkiye genelinde sık sık yaşanan zam haberlerinin ardından vatandaşlara bir şok da çay fiyatlarından geldi. Çaykur, yeni bir zam yaparak Kırıkkale’de yaşayan çay tutkunlarını üzdü. Gelen zam sonrasında, 1 kilo çayın fiyatı 150 lirayı aştı.
HAZİRANDA BU YANA %110 ZAM
Haziran ayından bu yana yapılan zamlarla birlikte çay fiyatları yüzde 110'un üzerinde bir artış gösterdi. Türkiye'de çay fiyatlarını belirleyen temel kurum olan Çaykur, bu yıl yaş çay alım fiyatlarını Cumhurbaşkanlığı seçiminden yaklaşık 10 gün önce yüzde 64 oranında artırarak kilogram başına 11.3 lira olarak açıklamıştı.
200 LİRAYA ÇIKABİLİR
Ancak, çay yetiştiricileri, kuru çay fiyatındaki yükselişin yüzde 120’yi geçmesine rağmen, fiyatın hala yetersiz olduğunu ve 200 liraya çıkması gerektiğini ifade ediyorlar.
Haber:Burak Şenol
Kırıkkaleli çay tiryakileri için şok karar!
Eylül’de en yüksek sıcaklık Kırıkkale’de kaydedildi
Tapuda yeni dönem başlıyor
Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.
Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale
info@gazetekale.com
03183331171
03183331171