EL EMEĞİ VE ZEKÂSINI KONUŞTURDU
Son dönemde bir metreküp betonun fiyatının 3 bin liraya kadar yükselmesi üzerine harekete geçen Gümüşsoy, her evde bulunabilecek bir beton karma makinesi geliştirdi. Kendi bahçesinde el yapımı olarak ürettiği makinenin denemesini de gerçekleştiren Arif Bey, ortaya çıkan ürünün işlevselliği ve sağlamlığıyla dikkat çekti. Gümüşsoy, makinenin üretim maliyetinin orijinaline kıyasla dörtte bir fiyatında olduğunu belirterek, ekonomik bir çözüm sunduğunu ifade etti.
HAYAL ETMEK VE ÜRETMEYE BAŞLAMAK
Projeye ilişkin açıklama yapan Arif Gümüşsoy, “Hiçbir şey zor değil. Hayal ettiğiniz ve planladığınız projeleri ertelemeyin. Daha iyisini, daha sağlamını ve en ucuza yapabilirsiniz. Önemli olan hayal etmek ve üretmeye başlamak.” dedi. Bölge halkı ve sosyal medya kullanıcıları, genç mucidin geliştirdiği makineyi takdirle karşıladı. Uzmanlar, bu tür yerel girişimlerin hem ekonomiye hem de bireysel yaratıcılığın teşvik edilmesine önemli katkı sağladığını belirtiyor. Kırıkkale’deki bu başarı hikayesi, küçük bir fikir ve azimle büyük çözümler üretilebileceğinin canlı bir örneği olarak gösteriliyor. Arif Bey’in çalışmalarının, yerel üretime ve inovatif projelere ilham vermeye devam etmesi bekleniyor.
Bilim Merkezi'nde Babalar Günü
Şehitler anıtı herkesi duygulandırıyor
Güney’den Keskin’e eğitim ziyareti
Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.
Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale
info@gazetekale.com
03183331171
03183331171