KIRIKKALE
26°
02:16

Öğleye kalan Süre

Yahşihan’da ‘Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni’ düzenlendi

Yahşihan ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.


ŞEHİT AİLELERİNE KURAN-I KERİM DAĞITILDI
Program, Yahşihan Kaymakamlığının şehit ailelerine düzenlediği kahvaltı programı ile başladı. Düzenlenen kahvaltı programına Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Garnizon Komutanı Bakım Albay Önder Balkan ve Yahşihan Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Şansal katıldı. Şehit ailelerinin her zaman yanlarında olduğunu belirten Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu katılımlarından dolayı tüm ailelere tek tek teşekkür etti. Kahvaltı sonrası tüm şehit ailelerine Kur’an-ı Kerim dağıtıldı.

MEZARLARA KARANFİL BIRAKILDI
Ardından Hükümet Konağında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Garnizon Komutanı Bakım Albay Önder Balkan ve Yahşihan Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Şansal, şehit aileleri ile birlikte Atatürk anıtına çelenk sundular. Sunulan çelenklerin ardından Şehit Bekir Ferhat İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ‘Çanakkale’ konulu konuşma gerçekleştirip, şiirler okudular. Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından ailelerle birlikte şehitlerin isimlerine özel ağaç dikimi gerçekleşti. Daha sonra şehit aileleri ile birlikte Yahşihan Acısu Mezarlığında bulunan şehit mezarlarında dualar okunarak karanfil bırakıldı. Düzenlenen mevlit programının ardından program sona erdi.
 

 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

24510

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171